In het vat..

Net voor ik aan mijn herfstvakantie 2021 begon dacht ik na over de vakantieplanning 2022. Mijn vakantieplanning 2022. Na wat gepuzzel kwam ik uit op een lijstje van zeven weken vakantie. Die ik officieel niet heb, maar officieus kijk ik helemaal nergens meer van op en ik vermoed zomaar dat ik die uren wel ergens vind.

Om Collega de tijd te geven over de uren na te denken nam ik deze op op ons document dagstart. De leidraad van ons collegiaal overleg.

Gisteren was een beetje een vreemde dag, en waren we niet echt aan de dagstart, of het doornemen van de bijzonderste en meest memorabele incidenten die zich tijdens mijn vakantie hadden voorgedaan, toegekomen. Vandaag hadden Collega en ik beide tijd en kon het grote bijpraten beginnen. En passant werd mijn vakantie, door één weekje te verschuiven, door Collega goed gekeurd. Het gevolg: ik begin het nieuwe jaar met een week vakantie. Je kan een jaar slechter beginnen. Je kan het ook slechter treffen met je collega.

Dachten wij beide vanmorgen nog dat wij eindelijk weer eens rustig ons gewone werk konden doen, in plaats van brandjes blussen, niets bleek minder waar. Aan het einde van de dag schreef Collega, ik heb nog 77 uur verlof staan. Ondanks alle brandjes, toeters en bellen, verkeer ik nog in vakantiestemming dus ik schreef terug Dan neem je met kerst toch gewoon twee weken op. Of ik dat niet erg vond. Duhuh, natuurlijk niet. Dan graag.

Had ik al gezegd dat je het ook slechter kunt treffen met je collega. Zonder arrogant te willen zijn, niet alleen ik heb dat geluk, Collega ook. Bovendien, twee weken vakantie voor Collega betekent dat ik al weer wat extra uren op de teller heb staan om het verloftekort voor volgend jaar op te lossen. Gaat dus helemaal goed komen. Over een week of zeven heb ik alweer vakantie. Echt, wat in het vat zit ….

10 Comments

 1. Heerlijk! Ik wilde ook een week vakantie nemen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Maar ik bleek niet genoeg vrije dagen te hebben (nog wel genoeg bovenwettelijke uren maar die bewaar ik voor in geval van nood). Geen punt, ga ik gewoon werken. Wat amper op werken lijkt als je de helft thuis werkt. Overigens kwam ik er achter dat ik van al mijn opgenomen vrije dagen er drie (!) opgenomen heb voor ‘leuke dingen’. De rest was mantelzorg. En zie daar! Een nieuw goed voornemen is geboren! 🙂

  Like

 2. Ha, goed geregeld! Hier kan ik mijn verlofuren van dit jaar in de eerste helft van volgend jaar nog opmaken. En omdat ik de gereserveerde kerstvakantiedagen natuurlijk niet nodig heb, kan ik zo de eerste maanden na mijn verlof zo mijn parttimedag opnemen terwijl mijn contract nog even op fulltime blijft. Ook heel lekker!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een werkleven en vooruitzichten heb jij toch! Zou bijna met je willen gaan ruilen 🤣

  Like

   1. Vanaf maandag wel weer tijdelijk “ingevuld”… Maar mis onze vrijdagmiddag “klets-klaag-lach-koetjes&kalfjes” chat wel een beetje 😉

    Like

    1. Ik ook. Zelfs toen ik vakantie had. Toch eens kijken of ik een externe chat kan starten. Anders bestaat er ook nog de mail.

     En ja, ik heb iets gehoord over een nieuwe collega.

     Like

Reacties zijn gesloten.