Niks nieuws

Ik denk dat ik niks nieuws vertel wanneer ik zeg dat ik het soms heul moeilijk vind om tijdens kantooruren de werk/privé balans in balans te houden. Wanneer ik zo geconcentreerd bezig ben dat ik vergeet koffie te pakken, water te drinken, te lunchen, te wandelen. Nou ja, naar het toilet en weer terug. Maar alleen wanneer mijn blaas dusdanig zeurt dat ik bang ben voor de Middellandse Zee onder mijn bureaustoel. Met stoffen bekleding is dat niet echt lekker.

Ik denk dat ik niks nieuws vertel wanneer ik zeg dat ik na elke vakantie poog dat vakantiegevoel vast te houden, maar meestal op dag drie niet meer weet dat ik vakantie heb gehad. Vandaag was dag drie na de vakantie, en het was een dag zonder enige balans. Er kwamen wat spoedjes voorbij en dan kom ik in de modus nog even dit, nog even dat en misschien kan het zo.

Ineens was lunchtijd voorbij. Voor de balans pakte ik een glas water en opende het ticketsysteem (systeem waar al onze ict-issues geregistreerd worden) van de ICT-dienstverlener om iets op te zoeken. Het systeem opende niet. ^&^*ziggo, dacht ik maar toen verscheen er een autorisatiemelding op mijn scherm. of beter gezegd, dat ik de autorisatie niet had. Na dinsdag moet je bij mij niet met die kolder aankomen, dus maakte ik een printscreen en mailde deze naar mijn contactpersoon bij de ICT-dienstverlener. En ik belde hun Helpdesk zodat zij mij konden helpen.

Het bleek dit keer niet aan mij of aan ziggo te liggen, want de server waar het systeem op draait lag plat. Niks hulp dus. Nog voor ik ophing, knalde het interne ticketsysteem er uit. Weer vloekte ik op ziggo en dacht toen twee systemen down, dat is vast een teken van boven en ik ging wandelen. Een half uur. Langs de Maas. Genieten van de zon en wind op mijn gezicht. Even een weidsere blik dan een schermpje van 14 inch. Echt, daar knapt een mens van op. Daarna kon ik misschien niet de hele wereld, maar wel de hele middag aan. Echt, zo’n wandeling; dat moet ik vaker doen.

Oh, en aan het eind van de middag bleek dat ik ziggo ten onrechte had beschuldigd. Want hoewel er meer mensen last van ziggo storingen hebben gehad, lag het probleem niet zozeer aan ziggo, maar aan de server waar ons ticketsysteem op draait.

Dus bij deze. sorry ziggo.

5 Comments

  1. Lekker om even tussendoor te gaan wandelen. Dat doe je goed!
    Helpt een timer je niet? Twee uur werken en dan een kwartier pauze. En tussen die middag een half uur. Is veel beter. Voor je ogen. En tegen RSI. En tegen stress. En… En.. Tegen alles eigenlijk. Het is gewoon goed. Ik neem echt bewust pauze als ik thuis werk. Ga ook echt ‘lunchen’ of op mijn balkon koffie drinken. Ik heb juist op kantoor de neiging om maar door te gaan. Want tja… thuis zijn toch de faciliteiten beter.

    Like

    1. Heb ik geprobeerd. ZIt ik net in een vergadering, gaat dat ding af. En om het elke dag opnieuw in te stellen gebaseerd op mijn agenda, daar ben ik te lui voor. Maar… deze week is ondanks de shit toch een redelijke balansweek geworden. Door bewust stapjes achteruit te zetten.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.