Terug gelezen

Jullie mogen er weinig van meegekregen hebben, maar ik heb de afgelopen dagen op bloggebied niet stil gezeten. Ik heb voor het eerst sinds mei 2018 al mijn blogs gelezen. Drie en een half jaar van mijn leven in één weekend herbeleefd. Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoeveel het geheugen vergeet, blokkeert, ontkent. Al lezend werden vermoedde patronen bevestigd. Pijnlijke waarheden blootgelegd. Met mijn neus op de feiten gedrukt.

Eén van de feiten is dat de idee dagelijks bloggen in combinatie met een gevoelsmatig moeten voor aardig wat gedrochten heeft gezorgd. In woord en beeld. Want schijnbaar vervangen twee of drie onscherpe foto’s dat ene perfect gelukte exemplaar. Ik heb de botte bijl erin gezet. 20% van de blogs en 50% van de foto’s hebben mijn opruimwoede niet overleefd.

Een ander feit is dat ik fysiek inderdaad wat achteruit ben gegaan, maar dat dat vooral lijkt te komen doordat ik minder ontstekingsremmers slik. Dat belemmert mij in het bewegen wat weer gevolgen heeft voor de kwaliteit van mijn slaap. Gelukkig waren mijn bloedwaardes beter dan een half jaar geleden waardoor ik niet alle dagen superstreng voor mijzelf hoef te zijn en kan pogen de vicieuze cirkel te doorbreken.

Verder was ik in juli 2018 al tot de ontdekking gekomen dat ik actief moet zien te voorkomen dat ik een kluizenaar word. Anderhalf jaar pandemie zonder uitzicht op een happily ever after heeft mijn natuurlijke neiging om met één been buiten het leven te staan alleen maar versterkt. Een aandachtspunt in optima forma dus.

Dus… voor nu ga ik ont-moeten voor wat betreft het dagelijks schrijven. Word ik wat liever voor mijzelf en neem eens wat vaker wat chemische ondersteuning. Als laatste staat ontmoeten, of in ieder geval contact met mensen die niet in dit huis wonen, boven aan het prioriteitenlijstje.

Nu is het alleen nog zaak ont-moeten en ontmoeten niet om te draaien 😉 .

14 Comments

 1. Handig, he? Zo’n blog! Ik lees ook wel eens terug maar ik verwijder niets. En ik leg mijn bloglat lekker laag. 1x per week vind ik wel genoeg. Als ik heel eerlijk ben, leg ik al mijn latten laag. Voor dat kluizenaarschap moet ik ook erg opletten. Ik vind dat ik in het nieuwe jaar minimaal 1x per maand met iemand af moet spreken. En mijn kind telt niet mee.

  Like

  1. Een keer per maand is een mooi streven. En worden het een keertje twee, dan niet smokkelen door de volgende maand niets te doen.
   Eigenlijk weet ik niet tegen wie ik dit zeg. Jou of mij…

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik zag al een heel slechte dag aan komen en denk dat ik er ook eens in ga met een botte bijl. Ik doe het (naar jou voorbeeld) elkaar jaar en het is nu al 14 maanden. Ga gewoon wat vaker buitenspelen en bel iemand om mee te doen, het doet je vast goed.

  Like

 3. Als ik bij jou weer eens het woord Opruimen lees, huiver ik altijd eventjes. Maar het hoort vast bij het heilige moeten. En dus moet ik ook wel even (glim)lachen. Succes! Hopelijk toch tot gauw weer eens. Liefs!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een goed voornemen! Maarre: Voorkomen dat je GEEN kluizenaar wordt – ik zou dat juist wel willen voorkomen ;-)…

  Chemische ondersteuning helpt écht, bij het LEven….

  Geliked door 1 persoon

 5. Ja, zo eens teruglezen levert soms verrassingen op hè.
  Ik lees ook wel eens terug, maar ik doe niks weg. Ik heb wel wat berichten ‘privé’ gezet. Ik blog al heel lang. Alles van vóór 2007 ben ik kwijt omdat de site waar ik mijn blogs onderbracht van de ene op de andere dag ophield te bestaan.
  Succes met ontmoeten en ont-moeten.

  Like

  1. De berichten die ik heb verwijderd waren of foto blogs of berichten met een hoog ‘moet’ gehalte waardoor het eigenlijk van die flutdingen zijn.
   Wezenlijke berichten heb ik laten staan (al heb ik in het verleden al driemaal een heel domein geruimd.)

   Like

 6. Dat moet een hele marathon geweest zijn, al je blogs lezen… maar leuk welke inzichten het oplevert! Dat ont-moeten en ontmoeten: mooie puntjes om iets mee te gaan doen!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.