Het was niet tot mij doorgedrongen

Zoon werkte al een tijdje bij zijn huidige werkgever, toen hij op een dag met een stapel zwarte polo’s thuiskwam. Bedrijfskleding. Hoewel het voor hem behoorlijk wat kledingslijtage scheelde, betekende het voor mij een extra machine was per week. Ik had het er voor over. Ik waste zelfs zijn stinksokken. Zoon heeft altijd al zweetkakkies gehad, maar de hele dag van die veiligheidsschoenen, laat de geur pas echt tot zijn recht komen.

Vandaag is Zoon aan zijn nieuwe baan begonnen. Zelfde werkgever, andere afdeling. Andere bedrijfskleding ook. Rode polo’s dit keer. En werkbroeken. Aan het eind van de dag kwam hij met lege handen naar huis. Hebben ze je kleding nog niet? vroeg ik verbaasd. Ze weten al een tijdje dat die lantaarnpaal bij hen komt werken, dus. Het antwoord verbaasde mij. Jawel hoor. Maar voor deze afdeling wordt de kleding door het bedrijf gewassen. Kijk, dat scheelt mij een was per week.

Ik heb nu de kleding van G, ging Zoon verder, Die is wat kleiner dan ik ben. Dus als ik zit, schuift de broek tot ongeveer hier omhoog. Hier zit redelijk dicht bij zijn knieën. Dan zal ik kleurige sokken voor je kopen, beloofde ik. Kan je elke dag een mixt paar aantrekken, weten ze meteen wie ze in huis hebben gehaald.

En wat denk je. Zelfs de sokken worden door het bedrijf verstrekt en gewassen. Heb ik zomaar een derde pluspunt (1. alleen maar dagdienst; 2. hij heeft weer plezier in zijn werk) van zijn nieuwe baan ontdekt. Minder stinkende sokken, en minder was.

Nu alleen nog al die zwarte polo’s mijn huis uitwerken. 😉

19 Comments

 1. Mijn dochter haar werkkleding word ook op het werk gewassen, zij is verantwoordelijk voor het wassen van de kleding, gelukkig zijn ze maar met een klein clubje. Maar aangezien zij op een boerderij werkt is ze allang blij dat ze het niet in haar eigen wasmachine hoeft te wassen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ah, een win-win-win-situatie! Fijn voor jou maar vooral voor hem. Het moet wel een beetje leuk zijn op je werk. Ze moeten nog zo lang, he?

  Like

  1. Daarom mocht hij van mij ook gewoon zijn baan aan de wilgen hangen en vanuit rust iets anders zoeken. Maar het bleek niet nodig. Zijn werkgever wilde hem nog niet kwijt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Allemaal voordelen en ja voor kleurrijke sokken. Ik kan meestal niet mee met de bedrijfswasserij omdat ik niet tegen de middelen kan. O ja trouwens antitransparant deo is heel effectief tegen zweetpoten.

  Like

  1. De sokken mogen we toch zelf wassen. Wel heeft hij sokken van de zaak gekregen (is weer eens wat anders dan een auto van de zaak). We gaan het meemaken.

   Like

     1. Nee. In dit geval niet. Kun je je op 1 klein detail onderscheiden van de rest (door je eigen kleurenmix), en dan KAN dat niet!

      Like

        1. Volgens hem zijn het heel bijzondere sokken, van een bijzondere geit. Dus ik zeg, ze zijn voornamelijk van katoen. Zegt hij, veganistische geitensokken dus. Wat wil een mens nog meer.

         Ik heb hem in tijden niet zo vrolijk van het werk terug zien komen.

         Geliked door 1 persoon

 4. Dat is handig! Ik was de werkshirts en -sweaters van mijn zoon zelf, maar de overalls worden door het bedrijf zelf gewassen en daar ben ik ook al erg blij mee.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.