Peentjes zweten

De dinotrui is zwaar favoriet. Lekker warm, lekker royaal, de kangoeroezak aan de voorkant is perfect om twee telefoons en een zakdoek in mee te slepen en de hoodie maakt het geheel af. Ik heb hem zelfs al eenmaal naar het werk aan gehad, al vind ik de trui daar net iets te casual friday voor. Maar wanneer ik snel even op en neer ga, kan mij dat niet zo gek veel schelen.

Nadeel van een kledingstuk veel dragen is dat mijn kleding altijd de neiging heeft om vuil te worden. Smoezelig. Een koffievlekje hier, tandpasta daar en soms gebruik ik een mouw als stofdoek. Vanmorgen gooide ik de trui in de was. In z’n eentje, binnenstebuiten. Kort programma. Bij het openmaken van de machine was de trui nog zeiknat. Nogmaals centrifugeren zette geen zoden aan de dijk. Ik kneep de trui zo droog mogelijk en hing het druipende ding buiten.

In een poging om vast te stellen of het vette pech was, of dat de wasmachine de geest aan het geven is, gooide ik wat vuile handdoeken in de was en koos voor de verandering voor centrifugeren op 1400 toeren. De eerste keer centrifugeren leverde een hoop kabaal op. Bij de tweede keer zat ik net in een overleg en collega zei Ik denk dat je een nieuwe nodig hebt. Wat een herrie maakt dat ding.

De derde keer zwengelen leverde iets minder kabaal op. Dat geeft de burger moed. Niet lang daarna kwam het verlossende deuntje ten teken dat de machine klaar was met haar werk. Licht peentjes zwetend maakte ik de deur open en voelde voorzichtig aan de handdoeken. Bijna droog. Opgelucht haalde ik adem. Ik weet weer waarom er altijd geadviseerd wordt de machine vol of tenminste halfvol te laden. En een beetje evenwichtig. Doe je dat niet, raakt de elektronica van slag.

11 Comments

 1. Oh, echt? De mijne heeft dat niet. Maar die heeft ook een ienie-minie-wasprogrammaatje van 15 minuten. Die gebruik ik vaak. Ik denk dat hij dan minder water pakt of zo. Of nou ja, ik heb geen idee eigenlijk. Maar ik ben blij dat-ie het nog doet!

  Geliked door 1 persoon

 2. Even was ik bang dat je dinotrui aan gort zou zijn. Gelukkig niet! En je wasmachine ook niet! Ik deel tegenwoordig dagelijks een dino op Facebook. Met dank aan… jou! 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Mijn oppashondje reageerde op het lawaai. Waarna ik de verbrande rubbers rook.

    Hoe groot de schade inwendig is? Daar durf ik nog niet aan te denken.

    Misschien moet ik een spaarpot voor een nieuwe wasmachine maken?

    Voorzichtige groet,

    Like

    1. Misschien is een spaarpot geen slecht idee. Hoe groot de schade is kan ik vanaf hier niet inschatten, maar verbrande rubbers klinkt niet goed.

     Like

Reacties zijn gesloten.