Het laatste beetje decorum

Ter overbrugging van de lockdown thuiswerkmaatregelen trakteerde ik mij vorig jaar op een joggingbroek in een gedekte kleur, met steekzakken en zelfs een kontzak. De lockdown ging over in een intelligente lockdown, werd vervangen door een avondklok en weet ik wat al niet meer. Mijn jogging overleefde al die opvolgende thuiswerkmomenten niet en aan het eind van deze zomer nam ik afscheid van het schandaal.

Een paar weken geleden stond ik met een mogelijke vervanger in mijn hand. Ondanks de parttime lockdown waar we nu mee leven besloot ik de broek niet te kopen. Gevoelsmatig was de tijd daar om weer wat formeler gekleed te gaan. Geen jasje dasje, maar wel dusdanige kledij dat ik mij niet eerst om hoefde te kleden voordat ik onder de mensen kom.

Een top idee, vond en vind ik zelf. Het werd vrijdag 10 december. Ergens rond de klok van twee uur wist ik dat ik niet meer naar buiten zou gaan. Keek ik verlangend uit naar de start van het weekend. Hing ik de spijkerbroek die ik droeg aan de wilgen en trok bij gebrek aan jogging mijn pyjamabroek aan. Zwart met witte hartjes.

In plaats weer wat meer presentabel door het leven te gaan, heb ik vandaag het laatste beetje decorum door het afvalputje gespoeld. Tenminste, zo voelt het voor mij.

9 Comments

 1. Ik vind dat toch ook zo lekker, he. Op een of andere manier doet het me denken aan mijn kindertijd. Natte haartjes, pyjama aan en dan nog even opblijven. Ik houd er van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahaha… joh, wat kan het jou schelen. Mooie pyjama hoor. De mijne is grijs met witte stippen en ja: dat is ook een soort huispak. Maareehhh… wat heb jij aan als je yoga doet? En ik ben tegenwoordig steeds meer van de (wollen) leggings met (wollen, korte) jurkjes uit de ‘genbrug’. Daar doe IK yoga in, sta ik mee in de winkel, doe ik boodschappen in en hang ik thuis op de bank mee. Ideaal.

  Like

  1. Mijn pyjamabroek… of een legging met daarover een harembroek… Maar dat is warmer dan mij lief is, terwijl alleen de broek te koud is. Alleen de legging is nog een stap verder dan een pyjamabroek. (de leggings die ik heb zijn daar niet op gebouwd.)

   Geliked door 1 persoon

 3. Ach, lekker weg laten spoelen toch? Ik vraag me aldoor af ik mijn bestand van twee “buitenbroeken” al moet uitbreiden naar drie broeken – voor als ik “te” vaak naar kantoor moet… Hoeft dus nog niet…. Ik overweeg zelfs een dinosweater aan te schaffen. NIET voor buitenshuis! (Kunnen dino’s doorgaan voor draken?) Ik vind vooral de regenboogdraken leuk!!!

  Like

  1. Ze zijn leuk hé.
   Een collega vond de dinotrui zo leuk, die wilde het adres van de shop voor zijn dochter hebben.
   Voor de meeste dagen kan de dino best wel; ook op kantoor. Alleen de gelegenheden waar ik de laatste tijd IRL ben geweest, daar was mijn heksendino niet geschikt voor.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.