Als karma voor iets elektrisch gaat

Of de TV, of het kastje van Z1gg0, hapert wel eens. Dan heb ik even zwart beeld. Nadat ik het kastje voorzien had van een update ging het weken goed. Tot donderdag. Na twee minuten sprong het beeld op zwart en wat ik ook probeerde.. Niks, noppes, nadah. Het beeld bleef zelfs te kort zichtbaar om het kastje terug naar de fabrieksinstellingen te zetten.

Gisteren keek ik daarom TV via mijn laptop. Vanmorgen, bij daglicht, besloot ik nogmaals met TV en kastje aan de slag te gaan maar zonder enig resultaat. Ik was al bezig aan de mail voor een vervangend kastje toen ik dacht… Maar wat als het de TV is?

Ik hing mijn laptop aan de TV maar er gebeurde niets. Gefrustreerd deed ik wat met de instellingen maar nog steeds geen beeld behalve de melding HDMI 2. Het kon ook nog de HDMI-kabel zijn. Zoon was ondertussen up and about dus splitste ik hem het uitzoekwerk in zijn maag. Wat hij, ondanks dat hij nooit TV kijkt (maar altijd via de PC) braaf deed.

Zijn conclusie… Het lag aan de TV. Voor de zekerheid sloot hij het kastje aan op het extra scherm wat ik op mijn werkplek gebruik. Dat leverde wel beeld maar geen geluid op. Ook niet vreemd want het is een afgedankt exemplaar van Zoon. Een van de nieuwere (en grotere schermen) die hij gebruikt leverde beide.

Omdat ik een digi-aatje ben en hij er echt verstand van heeft… Mag hij een nieuw beeldscherm bestellen. Ik hoor wel wat de schade is. Maar het moge duidelijk zijn. Toen karma mijn wasmachine niet kreeg, moest iets anders elektrisch eraan geloven.

12 Comments

Reacties zijn gesloten.