Geen tijdpad

De persoon die ooit de slogan Marie wordt wijzer heeft bedacht, heeft deze slogan niet erg SMART gemaakt. Op welk specifiek gebied wordt Marie wijzer? Hoe gaan we die toegenomen wijsheid meten? Is dat hele wijzer-wordt gedoe wel acceptabel voor Marie en de rest van de wereld? Is het überhaupt realistisch. And last but not least… welk tijdspad zit er aan dat hele gedoe gekoppeld?

Goed. De slogan Marie wordt wijzer is dus niet SMART te noemen. Gezien het feit dat de zin in de tegenwoordige tijd staat, ga ik er voor het gemak maar vanuit dat het een continue proces betreft. Zonder specifiek meetbaar, acceptabel en realistisch tijdspad. Dat laatste komt mij wel goed uit. Ik mag de slogan graag op mijzelf betrekken. Bijvoorbeeld op het gebied van fysieke conditie opbouwen.

Met specifiek meetbaar, acceptabel en realistisch tijdspad was mijn actie van gisteren euh… niet zo wijs. Weken niet verder wandelen dan de supermarkt op de hoek en dan denken dat het een goed idee is om naar je werk te lopen… zonder er bij stil te staan dat je ‘s-avonds ook weer terug naar huis moet. En dan te eigenwijs zijn om om een lift te vragen. Zodat je een dag later weer weet dat er spieren in je benen zitten. En pezen. En andere dingen die pijn kunnen doen.

Gelukkig is de slogan niet smart, en is er nog steeds hoop. Ooit….

11 Comments

 1. Ik ken die hele slogan niet, eerlijk gezegd. Maar de rest herken ik wel. Zou ik precies hetzelfde doen.
  En waar is de tijd gebleven dat we met Evy rond renden, he? Wat bezielde ons in hemelsnaam?

  Like

 2. Ai… Had mij gisteren toch gewoon gevraagd. Dan had ik je in ieder geval een stukje op weg kunnen helpen (brengen) daar ik die bekende brug ook over moet richting “ut sjoene zuuje” 🙂

  Like

 3. ‘ Marie wordt wijzer’ gaat over het belang van opleiding en studie van de vrouw. Daarna kwam nog : ‘ Ook de moeder van Marie wordt wijzer’. Deze slogan ontstond in een tijd dat het nog niet zo vanzelfsprekend was dat vrouwen een goede opleiding mochten volgen. Met dank aan Joke Smit. ( Het onbehagen bij de vrouw )

  Like

   1. :-)))) Ik dacht ook al: die slogan was toch van VER VOORDAT alles maar “SMART” moest zijn??? En gelukkig worden sommige Marien nooit (veel) wijzer dat houdt het leven leuk…..

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.