Kwartetten

Vandaag stond mijn booster gepland. Zoals eerder geschreven heb ik flink getwijfeld of ik het wel moest doen want ja, het risico op een fibromyalgie aanval is zeer wel aanwezig. Dat is niet alleen een bijwerking van Covid zelf, maar ook van het vaccin. Afgelopen woensdag ontvingen de collega’s (en ik) van de ondersteunende diensten een mail van onze werkgever waarin wij werden opgeroepen om een booster te halen. Dat kon voor de medewerkers in mijn regio al op vrijdag 24 december. Na die mail was misschien niet alle twijfel weg, maar de noodzaak overwon mijn lichte aversie.

Omdat ik al een afspraak had staan, liet ik vrijdag aan mij voorbij gaan. Wat achteraf bezien maar goed was ook. Op zaterdagochtend werd ik wakker met een rits puistjes. Van die gemene pijnlijke. Deels op mijn kin, maar ook een aantal aan de binnenkant van mijn neus. Vanmorgen zat er eentje aan de rand van mijn lip. Echt, als ik niet beter wist zou ik zeggen, bijwerkingen. Maar ja, ik was nog niet gevaccineerd dus die vlieger ging niet op.

Vandaag aan het eind van de middag pakte ik de auto richting vaccinatie locatie. Dat ding ligt op loopafstand maar vanwege de stromende regen ging ik voor het gemak. Geen zin om nat te worden. Wat ik wel werd, want net voor mij stond iemand die geen afspraakbewijs kon laten zien, geen gezondheidsverklaring had ingevuld. Achter mij werd de vochtige rij langer en langer. Maar ook aan regenachtig wachten komt een eind en al snel stond ik droog bij een loketje te wachten op mijn vaccinatiebewijs en kon ik doorlopen naar de prikcabines. Vanwege etenstijd waren niet alle prikcabines bezet. Om diezelfde reden had Security niet zo veel te doen. Dus ging één van de heren mee prikken. Iets minder social skills, well net zo trefzeker. Sneller dan gedacht zat ik in de nazorg ruimte. Met 15 minuten wachttijd voor de boeg kon ik mijn Facebook status wel aanpassen.

Pfizer 2 / Moderna 1. Het voelt als kwartetten!

En het idee van de bijwerkingen: Dat heb ik dankzij alle pukkels losgelaten.

24 Comments

 1. Respect voor prikkers én beveiligers. Ik kreeg mijn booster al twee weken geleden en er was echt een hele prettige sfeer op mijn priklokatie. Dankzij die mensen denk ik. Het was bijna gezellig. Ik heb nergens last van gehad en nu lees ik net dat de combi Pfizer/Moderna goed schijnt te werken. Heel fijn.

  Like

  1. Ik ben iets van 36 uur fors ziek geweest maar beter van het vaccin dan van Covid zelf.

   ja, ik vind dat de beveiligers, wegwijzers, hulp biedende ondersteuners de sfeer er goed in weten te houden. Allemaal even vriendelijk, even behulpzaak, strikt als het moet, zonder vervelend over te komen.

   Like

 2. Mijn huisarts belde of we weer door hem geprikt wilden worden, ja graag!! Mijn afspraak bij de GGD zou vandaag zijn maar die kon ik annuleren. Geen bijwerkingen op een beetje spierpijn na. Goed jaarwisseling en mooi 2022!

  Geliked door 1 persoon

 3. Beveiligers die meeprikken vind ik tof die hebben de moeite gedaan een cursus te volgen. Er wordt over dat vak vaak zo dom gedaan maar veel kan niet doorgaan zonder. Ik hoorde dat ze wilde stoppen met die 15 minuten mag hopen dat ze dat nog steeds niet doen. Hoorde pas van een jonge gezonde knul dat hij de 2e keer heel ziek is geworden (ik heb dagen in bed gelegen) dus er is wel zeker nood voor.

  Like

 4. Mijn kwartet is nog niet compleet. Ik moet nog een afspraak maken voor mijn booster. Maar eigenlijk komt het even niet zo goed uit, zeg maar. Ik zal vanavond eens kijken of ik een afspraak kan maken. Bizar, he? Die security. Ongelooflijke.

  Like

 5. … En niet te vergeten de druiloren die HEEL GRAAG voor willen dringen omdat ze perse op wintersportvakantie moeten….. Ik “mag” Nieuwjaarsdag vor de booster. Maar een gezondheidsverklaring? Daar met ik denk ik nog naar op zoek?

  Like

 6. Werkelijk??? Security die gaat meeprikken??? Wat doet Security überhaupt op een medische locatie? Wat valt er te securen? Ik leef in een parallelle wereld geloof ik…

  Like

  1. Security is vooral aanwezig om te voorkomen dat ‘zij die tegen vaccinaties zijn’ de medewerkers van de GGD bedreigen. Er is al zeker één (Urk) prik locaties in vlammen opgegaan. Maar niet alleen op prik locaties is beveiliging nodig. Zo is de beveiliging in de ziekenhuizen ook omhoog geschroefd omdat de bedreigingen daar ook niet van de lucht zijn. Iets wat voor de komst van corona al schering in inslag was, maar nu is het nog veel erger geworden.

   Binnen de prik locaties zijn er twee soorten security. Zij die bij de deur staan om in te grijpen wanneer er gedreigd wordt en zij die binnen bij de prikcabines rondlopen om daar mensen naar de juiste plek te wijzen. Vaak wisselen prikkers en deze security mensen elkaar af. Na een uurtje prikken een uurtje rondlopen (of zo). Deze jongeman is dus gewoon prik bekwaam, maar liep even in een ander vest.

   Like

   1. Ik sta werkelijk paf. Ook van die gezondheidsverklaring. ‘Heeft u een ziekte of gebruikt u medicijnen die niet in deze vragenlijst staan? Dan kunt u zich gewoon laten vaccineren.’ Rare vragen. Wat maakt het uit aan welke borst je kanker hebt gehad? En is er wel een arts of verpleegkundige aanwezig dan? Die vragen kan beantwoorden, zodat je niet meer flauw valt na je prik?

    Like

    1. De gezondheidsverklaring wordt op basis van de meldingen bijwerkingen bij Lareb regelmatig aangepast. Na bijna een jaar vaccineren zijn de meeste ziektes/medicijnen die niet samengaan met de vaccinatie wel bekend. Door het invullen van de verklaring sta je zelf even stil bij bijvoorbeeld bijwerkingen tijdens een eerdere vaccinatie. De verklaring is anoniem en hoeft niet ingevuld te worden. Soms worden er wel aanvullende vragen door de GGD medewerker gesteld.
     Zo heb ik bij vacc 2 aangegeven dat ik een voedselallergie heb. Ik weet nu dat er geen gluten in de vaccinaties zitten, dus wijzer geworden.

     Borstkanker: ik heb er wel een idee over, maar dat is puur boerenverstand van mijn kant.

     Of er een arts op de vaccinatie locatie aanwezig is weet ik niet. Wel zijn er verpleegkundige en ambulance verpleegkundige (inclusief ambulance) aanwezig. (en bestaat een deel van het personeel uit artsen in opleiding). Na de vaccinatie met (in ieder geval) Pfizer en Moderna moet je minimaal 15 minuten wachten voordat je vertrekt zodat mocht je verkeerd reageren op de vaccinatie er meteen ingegrepen kan worden.

     Of je met het beantwoorden van vragen kan voorkomen dat iemand flauwvalt waag ik te betwijfelen. Je kan er wel voor zorgen dat mensen zich meer bewust worden van eventuele risico’s.

     Geliked door 1 persoon

     1. Als je in de gezondheidsverklaring sommige vragen positief beantwoord ga je eerst bij een arts langs. Op elke locatie is een arts aanwezig. Veelal oudere gepensioneerde artsen

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.