Quandelen

De laatste maanden ben ik, niet voor de eerste keer in mijn leven, mijn wandel-swung kwijt. Ik wandel nog wel naar de supermarkt, maar de zin om gewoon een stuk te gaan wandelen is voor 100% afwezig. Net als de daarvoor benodigde conditie. Vandaar dat ik in december weer een keertje naar het werk wandelde. Maar één wandeling zet geen zoden aan de dijk. Eén wandeling is geen regelmaat. Het is regelmaat wat ik nodig heb. En iets om de geen zin-stemming te doorbreken.

Ik had een plan hoe dat te doen. Op bezoek gaan bij twee vriendinnen die beide ook van wandelen houden, en dan had ik sowieso twee wandelingen in de pocket.

Ik weet het, een gevaarlijk plan in covid-tijden maar hé, ik vertrouw beide dames. Op zaterdag liet ik vriendin Eén weten dat ik een weekje vakantie had, en geen plannen. Op maandag stuurde ik een appje naar vriendin Twee met de vraag of zij tijd en zin had in bezoek. Beide antwoorden waren ja, maar ….. Wij zitten in quarantaine dus….

Dus had ik nog slechts één ijzer in het vuur in de vorm van vriendin Eén. Tot gisterenavond. Ik had graag gewandeld en bij gekletst, maar ik zit in quarantaine. Beide dames kunnen donderdag pas getest worden, wat betekent dat de uitslag op z n vroegst vrijdag bekend is. Had ik al gezegd dat het een gevaarlijk plan was?

Nu mijn plan in rook is opgegaan zat er niets anders op dan de motivatie geheel en al bij mijzelf te zoeken. Want om nou de hele vakantie binnen te zitten, is ook zoiets. Dus trotseerde ik vandaag de regen en quandelde wel twee kilometer in gezelschap van de dames Me, Myself & I door de uiterwaarden. Je moet toch wat hé.

*) De foto is een oudje. Er was vandaag geen schaap te bekennen.

12 Comments

 1. Ik vind quandelen wel een leuk woord moet ik zeggen.
  En tja, wat mij betreft is een dag niet gewandeld een dag niet geleefd. Zeg maar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh wat sneu dat ze allemaal nu net in quarantaine zitten.
  Ik hoorde laatst van iemand (of las het ergens) dat luisterend wandelen (dus met oortjes/koptelefoon) over de drempel geholpen had. En dan luisterend naar muziek of een leuke podcast . Zelf heb ik mijn eigen kwispelende aanjager die mij iedere ochtend een uurtje lekker wandelen laat. In ieder geval veel succes met je pogingen.

  Like

  1. Dank je. Vroegah, in de tijd van de walkman, had ik graag muziek/tekst op mijn oren maar de laatste 20 jaar wil ik juist buiten horen.
   Het komt goed met mijn wandellust, Het is het bekende dipje.

   Geliked door 2 people

 3. Joe! Hier nog een. Nul komma nul wandel inspiratie hiero. Ik voer sowieso geen bal uit momenteel en ben niet vooruit te branden. Het moet gewoon snel lente worden.

  Like

 4. Elke dag loop ik in mijn straat het zwerfvuil te verzamelen. En deze week heb ik de omgeving van het seniorencomplex geadopteerd.

  Dat maakt dat ik elke dag mijzelf verplicht om een frisse neus en een opgeruimd gemoed op te halen.

  Succes met jouw wandelingen. Je foto’s en bijbehorende verhalen deden mij altijd goed.

  Optimistische groet,

  Geliked door 2 people

 5. Ik verlies mijn motivatie om te wandelen ook vaak na een tijdje. Wat bij mij lukt is direct na het werk een ommetje te maken met het appje van de hersenstichting.

  Like

Reacties zijn gesloten.