Die ene kast

Ik probeer tussen de opruimbuien door, de inhoud van de kasten netjes te houden. Met mijn kleding-, servies- en boekenkasten lukt dat heel erg goed. En dan is er nog die ene kast. In de lades past veel meer dan je zou verwachten, en de deur sluit dusdanig goed dat het makkelijk stapelen is. Maak ik de overige kasten in mijn huis minimaal eenmaal per jaar leeg/schoon, dit ding probeer ik over te slaan. Meestal lukt dat, want als ik iets zoek heb ik het zo gevonden. Zonder dat de rest van de inhoud over de vloer gaat. Ik denk dat dat het criterium om op te ruimen is.

Van de week was Zoon op zoek naar zijn diploma’s. Nieuwe functie betekent nieuwe opleiding en in een poging wat vrijstellingen te krijgen kon hij wel wat officiële onderbouwing gebruiken. Ja, ik wist zijn diploma’s (inclusief Pieten-, strik- en rekendiploma) zo tevoorschijn te toveren, maar toen stond wel de halve inhoud van de kast op tafel. Dinsdag duwde ik alles nog zo terug, vandaag haalde ik eens diep adem, en haalde de hele kast leeg.

Ik vond (lekkende) batterijen, ooit gekocht voor een apparaat wat al acht jaar niet meer in de familie is. De stekkerdozen woonde om voor mij nog onbekende redenen verdeed over drie lades. Alsof ze ruzie hebben gehad. Ik vond die kilo grotendeels ongelezen gebruiksaanwijzingen en mijn (planner)hobby bleek aardig uit de klauwen gelopen.

Anderhalf uur en een bijna volle vuilniszak verder zag de kast er weer uit om door een ringetje te halen. Kabels zijn netjes opgerold en voorzien van een elastiekje. Doosjes zijn voorzien van etiketten. Alle aanwezige pennen schrijven. Lang verhaal kort. Die ene kast is van binnen en van buiten weer om door een ringetje te halen. Als ik niks meer koop kan-ie dat ook nog heel lang blijven. De tijd zal het leren.

27 Comments

 1. Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik word daar altijd heel blij van. Ik zou overigens de kastdeur open laten staan. Dan kan iedereen zien hoe netjes jouw kast is.

  Like

 2. Ik heb in de kerstvakantie ook een boel kasten opgeruimd en veel weggegooid of naar de rommelmarkt of de kledingcontainer gestuurd. Heerlijk!

  Like

 3. Oh dat geeft een heerlijk opgeruimd gevoel zo’n kast uitmotten.
  Volgens mij heeft iedereen zo’n kast of lade (niet voor niets) rommella genoemd waar van alles in verdwijnt of ‘ even’ wordt opgeborgen.
  Dat uitpluizen duurt bij mij altijd heel lang omdat ik bij alles wat ik tegenkom herinneringen, twijfels of blijdschap voel en dingen dus heel lang in mijn handen heb.
  Ik zie het als een zen momentje
  Veel plezier met je kast verder

  Like

  1. Ik heb gisteren mijn kledingtechniek gebruikt. Jaar niet gedragen, afscheid nemen. Dat werd, jaar niet gebruikt, weg ermee. Zeker wanneer het ook nog een mogelijke reden om geld uit te geven in zich had. Zoals al die verschillende omslagen voor planners.

   Geliked door 1 persoon

 4. hahaha heerlijk he! Dan ziet het er weer zo schoon, ruim en ordelijk uit. Je neemt je altijd plechtig voor om het zo te houden…. Maar hier lukt dat eigenlijk nooit. Toevallig gisteren nog de voorraadkast een beetje opgeruimd.. Daar kwamen nog extra lampenbolletjes te voorschijn van lampen die we niet eens meer hebben 🙄… Weg ermee.. Dat ontspult ook wel lekker overigens.

  Geliked door 1 persoon

 5. Er zijn zelfreinigende ovens, no frost diepvriezers, het wordt tijd dat meubelfabrikanten eens gaan na nadenken over zelfopruimende kasten. Dat zal een gat in de markt zijn.

  Like

 6. Ooooooo…. ik heb hier ook zo’n kast. Ik laat ‘m nog even dicht… 🙈 Maar: niks meer kopen, dus (zei zij die alle dagen van dit nieuwe jaar iets gekocht had 🙈 terwijl mijn voornemen was nu echt eens een no buy year te houden 🙈

  Like

  1. Ik heb een no buy month non essentials. Tot nu toe gaat het goed. Komt ook doordat ik dit jaar mijn budget heb gereset waardoor de meeste fun categorieën deze maand redelijk leeg zijn … En geen geld is geen aanschaf.

   Geliked door 1 persoon

     1. Dankzij jou heb ik nu in ieder geval een soort planner (simpel agendaatje) waarin ik dit soort dingen het hele komende jaar ga bijhouden 🙂 Om rekenschap af te kunnen leggen, aan mezelf en aan alle trouwe lezers… 🙂

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.