Kleine lettertjes

Sinds een aantal jaar poog ik wat groener door het leven te gaan. Tot voor de eerste lockdown kocht ik mijn kleren daarom zoveel mogelijk lokaal. Liefst ook nog bij kleine ketens of eenmanszaken. Niet dat lokaal kopen automatisch betekend dat iets ethisch is geproduceerd, maar een mens moet ergens beginnen. Tijdens de lockdown nam ik mijn toevlucht tot de webshop en de facebookpagina van mijn twee favoriete winkels. Perfect zou je zeggen. Alleen zijn winterjurken in beide winkels zwaar ondervertegenwoordigd.

Toen zag ik op mijn Facebook pagina een mooie jurk voorbij komen. Een winters exemplaar, veelkleurig en met zakken. Liefde op het eerste gezicht. Alleen de winkel was mij onbekend. Ik klikte op de link, zag de ene na de andere fantastische jurk, tuniek en trui voorbij komen en dat allemaal voor een prijskaartje waar de Zeeman jaloers op zou zijn.

Het voelde als te mooi om waar te zijn. Ik ging op zoek naar de kleine lettertjes en het bleek te mooi om waar te zijn. Alle spullen worden rechtstreeks vanuit China verscheept. Ali en Wish met een Nederlands gezicht zodat het net lijkt of je lokaal shopt. Een no go dus. Dankzij alle reclames van diverse websites zal het nog wel even duren voordat de jurk uit mijn geheugen is gewist. Tot die tijd is lokaal shoppen voor een winterse jurk (na de lockdown) gedoemd te mislukken. Ik ken mijzelf en mijn eigen kleine lettertjes.

12 Comments

 1. Nee adblocker dan zie je die ellende niet meer. Koop niet meer in China, goedkoop is leuk maar het is en niet goed omdat het niet goed blijft en niet goed omdat het verder reist dan ik ooit zal doen.

  Like

 2. Heel goed dat je dat even gecheckt heb. Ik begin daar ook niet aan. Succes met je zoektocht naar de perfecte winterjurk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Deze winter staat de teller ook nog op 0 … En aangezien mijn favoriete winkels op maandag (vrije dag) niet open zijn en ik op zaterdag niet in de stad kom (te druk) …. zie ik het er voorlopig ook niet van komen.

   Like

 3. Ohhhhh irritant is dat hè? Ik ben er ook al een paar keer bijna ingestonken. Maar ja: het helpt wel om een beeld te vormen van wat je nu ECHT wil – en daarna de vraag of je het ook ECHT nodig hebt… 😉 (Maar ik zie de jurken en tunieken voor me, en ik denk dat ik er ook verliefd op zou kunnen worden, gggrrrr)

  Like

Reacties zijn gesloten.