Toet & Co: In de ban van de ring knuffel stijl

Ik ben Pepijn, dat is duidelijk, piept het olifantje. Moeltje kijkt hem vragend aan. Pepijn draagt een sjaaltje, en ik ook. Dus ik steek het drakenvuurwerk aan, vraag aan Stapper of hij van tweede ontbijtjes heeft gehoord. Ik gooi, niet helemaal expres, het harnas in de put waardoor de Balrog wakker wordt dus het is niet echt mijn schuld dat Gandalf de Grijze dood gaat. Als Merijn en ik gevangene van de Uruk-Hai zijn maak ik mijn handen los waardoor we later kunnen ontsnappen. Ik vis de Palentir uit het water en zie het oog van Sauron tweemaal, ga met Gandalf de Witte mee naar Gondor, ontsteek de vuren van Gondor zodat de mannen van Rohan weten dat ze gewenst zijn. Ik red het leven van Gandalf en Faramir en zing voor zijn gekke vader. Moeltje schudt zijn hoofd. Det all, for wearing a sjaaltje? vraagt hij vol ongeloof.

Hij schudt zijn hoofd nogmaals. Ai myself ben not sure if ai want to be Merijn, have second helpings at every meal and help kill the Witch-King or be Gimli or meebie even the elf. Toet kijkt zijn vriendje aan. Ik denk dat jij een hele goede Gimli bent. Een ork-killing-machine. Het beertje glundert en zwaait met een denkbeeldige bijl rond. Woes joe gonna be? vraagt hij Toet.

Ik twijfel, zegt de grijze muis, met een verleidelijke blik richting Toeterke. Als ik Stapper ben, kan ik lekker met Arwen knuffelen. Het muizenmeisje, wat een weekje bij ons logeert omdat haar mens het te druk heeft met werken en mantelzorgen, kijkt hem met één opgetrokken wenkbrauw aan. Als jij denk dat ik Arwen speel, heb jij het mis. Geen snorhaar op mijn neus die er aan denkt een vrouw te spelen die een relatie aangaat met een man half… euh een derde… euh vierde… tiende …. honderdste jonger. Ik ben geen cougar. Dan beginnen haar ogen te glimmen en zij lijkt te groeien. Als ik meespeel, en ik zeg als, dan ben ik Galadriel. De elfin met de sterren in haar ogen. In bezit van een eigen ring van macht… en de gever van de beste cadeaus ever! Haar ogen priemen in die van Toet die van pure schrik een stap achteruit zet. Of ik ben Eowijn en dood met mijn beste Miss Piggy moves en een scherp zwaard en maar een klein beetje hulp van Merijn de Witch-King. Ze kijkt Toet stralend aan. Nou dat zijn vrouwen naar mijn hart.

End now Toet. Wie wil joes sain? De muis twijfelt. Kijk, ik vind het niet erg om Gandalf de Grijze te zijn. Ik heb al de juiste muts. Maar ik weiger Gandalf de Witte te spelen want zij heeft alleen maar van die kleine witte sokjes en dat ziet er niet uit. Hij wandelt naar de keuken en pakt een broodmes uit de bestekla. Stapper kan ook. Dan mag ik heel vaak met dit ding zwaaien en … De muis maakt een paar professioneel uitziende zwaardbewegingen en auw…. dat ding is scherp. Stapper is niet goed voor mijn fluf en stuff. Dan doe ik toch maar Gandalf en blijf gewoon grijs. Dat is vast niet erg.

Vergeten jullie niet iemand? vraag ik. Vier paar ogen kijken mij aan. Frodo, zeg ik. Jullie weten wel, de dragen van de ring. De reden waarom het gezelschap op reis gaat? Zodat Frodo de ring kan vernietigen. Ik kijk van de een naar de ander. Ikke niet, mompelt Rozi, Pepijn heeft het al druk genoeg.

Don’t kaik naar mai, bromt het beertje, being duh dwerg with the axy ding killing the orkies, is lastig enough. Besides… hij kijkt mij fel aan, no way det ai let det slimmy gollemsie bait mai finger of. Ai houd ven mai fingers.Terwijl hij dat zegt verstopt hij zijn armen achter zijn rug. Alsof ik niet weet dat hij een afgerond pootje zonder vingers heeft. Niemand hoeft Frodo te spelen. Frodo heeft de ring van de macht. Als je dat ding draagt ben je onzichtbaar. Frodo draagt de ring gewoon de hele tijd, bedenkt Rozi. Het beertje haalt opgelucht adem na deze woorden van Rozi. Problem solved. Unless duh hot lava in duh end is really some melted chocolate. In det geval ai vind ut not erg to lig on det rock. On mai stomach natoerlijk. So ai can lik duh chocolate up.

Nu de rolverdeling zo goed als achter de rug is, kan de pret beginnen. Onder de bezielende leiding van Toeterke. Zij had het al aangekondigd, Als ik meespeel. Voorlopig is zij de regisseur en bosses us around, zoals ik Moeltje hoor blij mompelen. Gelukkig heb ik die dag geen teams-afspraken, zodat niemand van mijn collega’s de ‘vrije interpretatie van de film The Lord Of The Rings door vier knuffels meekrijgt’.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.
Hun vriendin Toeterke woont normaal 30 kilometer verderop bij haar mens, maar is nooit te beroerd om de Boysz een handje te helpen wanneer zij een dame in a dress maar dan anders want ik doe niet aan hulpeloos, nodig hebben.

4 Comments

  1. Die Tolkien kan nog jaloers zijn dat zijn verhaal door jou vier knuffels wordt nagespeeld. En als collega lijkt mij dit super leuk om zo over je “digitale schouder” mee te kijken hahaha.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ahhhh…. dat wordt een heerlijke vertolking. Van de voorbereidingen heb ik alvast heel erg meegenoten. Galadriel, met de sterren in haar ogen…. ja, die Toeterke is niet gek 🤩

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.