Nieuw excuus

Over het algemeen vind ik wandelen leuk. Zelfs de keren dat ik mijzelf een schop onder de kont moet geven denk ik na de wandeling vaak, dat was lekker. Vandaag heb ik geen zin. Het huis is gepoetst, dankzij Vriendin zijn de boodschappen binnen, de plantjes hebben water gehad en er ligt een hele middag zonder iets op de planning voor mij.

Wandelen! roept mijn verstand. Geen zin, zegt dat deel van mij wat liever lui dan moe is. Wandelen, roept mijn verstand weer. Het regent, zegt dat deel van mij wat niet vooruit te branden is. We zijn niet van suikergoed, roept mijn verstand. Helaas niet, zegt het onsje meer in mij.

Het is een patstelling tussen mijn gevoel en verstand. Als opwarmertje breng ik het vuilnis weg. Het is lekker buiten, zegt mijn verstand. Mijn gevoel denkt er anders over. Met de capuchon diep over mijn ogen getrokken wandel ik richting ondergrondse container. De regent blijft aan het puntje van mijn neus hangen. Doe niet zo gevaarlijk, zegt mijn verstand, en maak je ogen vrij. Dadelijk loop je onder een auto.

Mijn gevoel doet er even het zwijgen toe en zegt dan Onze mascara is niet waterproof. Als die regen in onze ogen komt, zien we er binnen no time uit als een wasbeer. Het moge duidelijk zijn. Er wordt vandaag niet gewandeld.

19 Comments

 1. Ik had geen excuus gisteren. 12 kilometer in de zeikende regen gelopen. Tot op het bot nat en koud. Als ik geen afspraak had gehad was ik niet gegaan. Achteraf was het best lekker.

  Like

 2. In de regen wandelen als ik mensen dat zie doen vraag ik me meestal af of ze zichzelf haten. Zeker als het van die zeverige zeikregen als van de week is.

  Geliked door 1 persoon

 3. De rondjes waren wat korter vandaag. Bij de eerste lag een flinke boom dwars over m’n pad. Kon er wel overheen stappen. Verder veel afgebroken takken. Maar beide keren trof ik het droog.

  Like

 4. Zeer herkenbaar. En dat terwijl ik niet eens mascara gebruik! 😉
  maar wel met pensioen, dus ‘ik hoef niet meer door weer en wind’

  Like

 5. Tja, met een hond zal je wel moeten. Alhoewel die met regen ook niet verder gaat dan het bosje aan de overkant van de straat, dat geef ik toe.

  Like

 6. Oh wat goed om te lezen dat anderen dat ook hebben: dat gevoel dat zegt nee!, vandaag niet.
  Helaas is er bij mij wel een vierbenig argument dat ook op die momenten het gevoel overwint. Al heb ik vanochtend met de storm wel de wandeling gelukkig iets mogen bekorten…
  En vanmiddag dan echt even lekker niksen (goed idee voor blogje ..)

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.