Zonder er bij na te denken

Ik denk dat ik niets nieuws vertel wanneer ik zeg dat ik altijd poog om mijzelf te verbeteren. Nieuwe gewoontes te creëren met de bedoeling om een betere versie van mijzelf te worden. Over het algemeen mislukken mijn pogingen jammerlijk wat mij er niet van weerhoud om een volgende poging te ondernemen.

Eén van mijn slechte gewoontes is de vaat. In het pre vaatwasser tijdperk stond de gootsteen vaak boordevol vuile vaat. Sinds de komst van de vaatwasser in combinatie met een professionele afwasmachine vuller in huis, bleef de gootsteen redelijk leeg. Maar alles wat niet in de vaatwasser past, staat tot er weer ruimte in de vaatwasser is op het aanrecht. Meestal inclusief de vuile pannen. Waar de etensresten zo heerlijk in vastkoeken.

Begin november vond ik het tijd worden om die slechte gewoonte aan te pakken. Het begon met de vuile pannen en andere meuk die niet meer in de vaatwasser passen (ik heb een kleine vaatwasser) met de hand af te wassen. De eerste paar weken stond het daar lekker te drogen en ruimde ik het de volgende ochtend op. Tot ik op een avond bedacht dat afdrogen en meteen opruimen niet veel werk is.

Weer een paar weken later werd het opruimen gevolgd door het nat afnemen van aanrecht en kookplaat en het schoonmaken van de gootsteen en zomaar, zonder er echt bewust over na te denken heb ik een nieuwe gewoonte gecreëerd. Het moet niet gekker worden.

8 Comments

 1. Wat goed van jou! Ik moet dat ook invoeren. Ik heb de nare gewoonte na het eten niet meteen de zooi op te ruimen. Hoogst irritant vind ik dat van mezelf. Ik moet na het eten eerst altijd op de bank zitten niksen. Ik ruim pas op als ik koffie ga zetten. En als ik dan ondertussen gebeld wordt of er komt iets anders tussendoor dan sta ik wel eens ’s avonds om tien uur balend de keuken op te ruimen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb daar meestal iemand voor totdat ik vind dat ik ook wat moet doen, dan zet ik een podcast aan en jas ik de vaat erdoor. Ik heb een enorme hekel aan stofzuigen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nieuwe gewoontes oppakken?

  Ik kan dat slecht, ik ben meer van de jarenlang uitgesleten paadjes.

  Goed dat jij daar wel toe kunt zetten!

  Vriendelijke groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.