Wachten op …

Vorige week maandag, toen de eerste klachten zich aandiende, dacht ik aan hooikoorts maar omdat ik met Vriendin op stap ging besloot ik voor de zekerheid een zelftest te doen. Die was negatief dus wij gingen op stap. Dinsdag kreeg ik klachten die niet meer volledig aan hooikoorts toe te schrijven zijn maar de zelftest van dinsdag was wederom negatief. Net als de zelftest van woensdag. Voor mij een reden om geen afspraak met de GGD te maken, zodat ik niet met mijn zieke kop een lastig stukje Venlo af hoefde te leggen. In plaats daarvan kroop ik in mijn bed en sliep, met een paar kleine tussenpozen, tot zaterdag.

Daarna ging het elke dag wat beter maar ook weer niet. Donderdagavond begon ik te twijfelen over toch een echte test laten doen. Vrijdagochtend ging ik zelfs zo ver om te pogen een afspraak te maken, maar alle drie de opties vielen precies tijdens die ene afspraak die in mijn agenda stond. En die al een keer was verzet. Niet dat nog een keer verzetten geen optie was, maar toch. Bovendien voelde ik mij vrijdag beter dan ik mij in tijden had gevoeld.

Vandaag ging ik boodschappen doen. Normaal zet ik de wifi van AH buiten al aan, maar omdat de leden van Groen Links bij AH buiten stonden te flyeren, en ik geen zin had in een gesprek over politiek. deed ik dat binnen. En zag dat ik een melding in de corona-app had. Straks maar even kijken wat er aan de hand is, dacht ik en deed de boodschappen. Na het afrekenen keek ik even in de app en zag dat het geen app-melding was, maar een GGD-melding. Ik was donderdag (bij diezelfde AH) in aanraking geweest met iemand die achteraf corona blijkt te hebben.

Joepie. Maar niet heus. Al wandelend naar huis dacht ik na over het wel of niet maken van een test-afspraak. AH is groot, ik was hooguit 15 minuten binnen geweest en was niet of nauwelijks binnen een straal van 1,5 m bij mede winkelende buurtbewoners geweest. Onderaan de trap naar mijn huis wist ik, het is niet nodig. 30 seconden later stond ik hijgend voor mijn eigen voordeur en dacht, laten testen kan geen kwaad.

Een uur later kon ik al terecht en 5 minuten na aankomst stond ik al weer buiten. Nu is het wachten op de uitslag.

13 Comments

 1. Super vervelend dat je je zo ziek voelt. Verder zucht ik maar eens diep en denk ik: hoe zou de wereld er toch uitzien nu zonder (zelf)testen en alles wat dat met zich meebrengt…

  Geliked door 1 persoon

 2. Wow! Heftig! Goed om te lezen in de reacties dat de test in elk geval negatief was. Maar je had het wel flink te pakken, zeg. Gewone griep misschien maar die kan er ook flink inhakken. Zeker voor jou, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Griep komt bij mij nooit alleen al blijft het de laatste jaren vooral beperkt tot een fibro-aanval (en geen bacteriële infectie… kan mij de laatste antibiotica kuur niet meer heugen)

   Like

 3. Ik hoop het beste voor je, en als je het hebt dat het dan mild mag verlopen.
  Onze huisarts zei ook dat die zelftests niet betrouwbaar zijn. Mijn man had er ook een gedaan, die was negatief. De PCR-test was positief.

  Like

  1. De test is negatief maar om heel eerlijk te zijn: was die nu positief zat ik toch al aan het eind van de cyclus. Met name vorige week ben ik zo verschrikkelijk ziek geweest. Ben al weer een weekje aan de beterende hand… maar dat gaat niet zo snel.

   Na minimaal een besmetting (maart 2020 toen er nog niet getest werd), long-covid en drie vaccinaties maak ik mij over Corona niet meer zo’n zorgen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wow, je hebt al een en ander achter de rug dus. Dat het niet snel gaat, dat zien we hier ook. Mijn man hoest en snottert al een dag of tien. Dat heeft hij nooit eerder gehad. Maar voor de rest voelt hij zich gelukkig prima.

    Geliked door 1 persoon

    1. In 2020 heb ik zelfs bij de cardioloog gelopen zo ver was mijn conditie achteruit gegaan. Is nooit meer helemaal terug gekomen. En mijn reukvermogen is ook veranderd. Op sommige punten zelfs te goed geworden .. (stinksokken en zo…)

     Like

     1. Heftig hoor. Mijn broer heeft het in november gehad, heeft een week aan de zuurstof gelegen in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking. Hij heeft nog steeds geen conditie, is ook nog niet terug aan het werk.

      Like

 4. Het is inderdaad even afwachten dus…
  Helaas is mijn ervaring dat een zelftest totaal niet betrouwbaar is wanneer je klachten hebt. Ik heb dagelijks mensen aan de telefoon die een negatieve zelftest hebben, maar wel degelijk een positieve PCR test.
  Hopelijk knap je snel weer helemaal op!

  Like

Reacties zijn gesloten.