Learning curve

Om met het belangrijkste nieuws te beginnen: de uitslag van mijn C-test is negatief. Altijd fijn om te lezen. Maar eigenlijk gaat mijn blog daar niet over. Het is alleen een leuke binnenkomer.

Het viel mij vrijdag, tijdens mijn eerste poging om een afspraak te maken, al op. De wachttijden voor het maken van een afspraak zijn enorm afgenomen. Was ik ooit al blij wanneer ik mij binnen 24 uur kon laten testen, nu varieerde de mogelijke opties tussen de drie kwartier en anderhalf uur.

Daarnaast is het fijn dat je niet meer zittend in je auto wordt getest, maar gewoon binnen, zittend op een stoel. Dat is toch wat relaxter. Verder is wattenstaafjes wat wordt gebruikt qua dikte enorm in formaat afgenomen. Enorm moet je trouwens relatief zien. Ik vermoed dat de kop van de vroeger gebruikte staafjes iets van 3 millimeter was, tegen 2 millimeter (misschien een halfje minder) nu. Het ellendige gevoel wat ik mij herinner van de vorige 2 (3?) keren bleef zowel in keel als neus achterwegen. Al kan dat ook komen doordat ik de vorige 2 (3?, erg hé, ik ben de tel kwijt) keren eigenlijk te ziek was om de weg op te gaan. Dan voelt alles extra erg.

En als laatste de uitslag. Ik heb wel eens meer dan 48 uur op de uitslag mogen wachten. Deze keer had ik de uitslag zondagochtend om 1:25 binnen, terwijl ik mij op zaterdag 1:15 uur pas had laten testen. Daar vind ik niets van te zeggen.

Bovenstaande getuigd wat mij betreft van een positieve learning-curve bij de GGD. Zit er nog verbetering in? Vast wel, al hoop ik die verbetering niet aan den lijven te ondervinden. Vind het zo wel genoeg geweest. Maar ja… zolang Corona nog geen genoeg van de mensheid heeft, sluit ik test 3 (4?) niet uit.

7 Comments

  1. Gelukkig was het nog nooit nodig om een test te laten doen, wel een aantal keren een thuistest gedaan. Binnenkort komen we in aanmerking voor de 2e boosterprik, maar of dat nodig is?

    Like

  2. Allereerst gefeliciteerd met de uitslag! Ik heb zelf nog nooit een test laten doen bij de GGD (wel 2x een thuistest gedaan voor de zekerheid voorafgaand aan een afspraak). Ik heb ook al jaren geen klachten gehad. Nog geen snotneusje! Maar goed; inmiddels is het niet meer de vraag óf je corona krijgt maar de vraag wanneer. Het is fijn om te weten dat ze bijgeleerd hebben bij de GGD.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.