Het overvalt mij elke keer weer..

Wat ga je met dat extra uur per dag doen? vroeg mijn leidinggevende en ik zei vol bravoure, bewegen. Ik ga elke dag net doen of ik een half uur woon-werkverkeer af moet leggen. Een mooi streven vond mijn leidinggevende, maar hij zei ook je moet het dan ook echt doen.

In januari, tijdens het proefdraaien, kwam het er niet van. Iets met totaal geen zin om in het donker te gaan wandelen. In februari gooide mijn gezondheid roet in het eten. Vandaag mocht ik een keer op maandag werken. Keurig op tijd stond ik naast mijn bed. Rond half 8 was ik klaar voor de dag. Een half uur te vroeg om al te gaan werken maar ook een half uur te kort om een boek te pakken.

Buiten werd het al licht en ik dacht, ik kan wel naar mijn werk wandelen. Een half uurtje later was het buiten helemaal licht en zwengelde ik mijn laptop aan. Aan het eind van mijn werkdag kwam een vriendin op bezoek. Het even naar huis wandelen-moment schoot er daardoor in. Wel deed ik na het avondeten nog even een paar boodschappen want het was nog licht.

Bijzonder hoe na al die jaren het korten en lengen van de dagen mij nog steeds overvalt. Of ik let meestal niet op. Dat kan natuurlijk ook.

11 Comments

 1. Ik kijk altijd reikhalzend uit naar het moment dat het langer licht is. Het wandelen wil hier ook nog niet echt lukken. Ik heb nog zoveel te doen. Als compensatie doe ik alles wat ik nu doe doe lopend. Dat scheelt toch een beetje (al wordt een blik verf steeds zwaarder als je een flink stuk moet lopen).

  Like

 2. Wat is dat toch, met dat niet lukken. Het lukt mij ook niet. Al tijden niet en dat vind ik zo stom van mezelf.
  En het lukt me niet om hier te reageren.

  Like

 3. Ik vind het idee om naar je werk te wandelen als het ware briljant. Hopelijk gaat het je lukken om het ook echt te doen. Mijn man krijg ik er ook maar niet aan… Ik probeer het al twee jaar.

  Like

 4. Ik ben dit schooljaar 5 uur minder gaan werken, iedere werkdag een uur minder. Het bevalt mij prima om een uur eerder naar huis te gaan, dan een appeltje te eten en mijn sporttas te pakken om een rondje sportschool te doen. Ben ik om 5 uur thuis en heb ik nog de rest van de middag en een stuk avond! Het voelt alsof ik een vrije middag heb!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.