Ik bleek gelijk te hebben…

Het laatste half jaar kunnen de bekende persconferenties mij aan mijn reet roesten. Dat komt grotendeels de het hoge uitlek-percentage. Als ik kijk wil ik iets nieuws horen maar dat is er zelden bij. Ondanks dat ik al aardig wat gelekte informatie had gehoord, keek ik gisteren wel en hoorde twee dingen. Binnen nu en twee weken hangt Nederland zo goed als alle verplichte maatregelen aan de wilgen en …. we hebben het virus nog lang niet onder controle, dus het advies is om je toch aan de maatregelen te houden.

Het klinkt naar de intelligente lockdown die toentertijd ook niet echt werkte. Een veel gehoorde opmerking tijdens de intelligente lockdown was, ‘we’ houden ons alleen aan de maatregelen wanneer ze verplicht zijn. Als het slechts een advies is, is het niet echt nodig. Let op de aanhalingstekens. Natuurlijk zijn er genoeg medelanders die zich wel aan het advies hielden, maar dat is de bekende zwijgende meerderheid die toen aardig in de minderheid was.

Maar goed. Terug naar de persconferentie. Vanaf zaterdag wordt een deel van de maatregelen opgeheven. Nu weet ik al een tijdje dat ik nog wel een paar kledingstukken kan gebruiken. Maar om eerlijk te zijn heb ik weinig zin om in het weekend over de hoofden te lopen, en op maandag, mijn vaste vrije dag, zijn de meeste winkels waar ik graag shop, niet open. Dus helaas pindakaas.

Nu heb ik niet elke maandag vrij. Soms komt het beter uit wanneer ik op maandag werk. Zo ook afgelopen maandag. Ik ben er woensdag, zei Collega van de week. Waarom neem je dan geen vrij? De hele dag lukte in verband met afspraken niet, maar de middag wel. Ik besloot even naar de stad te wandelen. Nu is woensdagmiddag over het algemeen ook niet echt een rustige dag in de stad maar ik dacht, hoopte zelfs, dat het deze woensdagmiddag niet druk zou zijn. Deels omdat het pisweer is, maar ook omdat de regels vanaf zaterdag soepeler zijn en mensen liever wachten en zaterdag over de hoofden lopen, dan vandaag een mondkapje voor te doen.

Ik bleek gelijk te hebben. Buiten een heerlijke wandeling heb ik ook op mijn gemak, zonder dat er iemand in mijn nek stond te hijgen, kunnen shoppen. Qua lente- zomerkleding ben ik niet geslaagd, maar ik heb weer een heerlijke joggingbroek gevonden. Want tijdens de persconferentie hoorde ik ook dat thuiswerken nog steeds geadviseerd wordt. Mijn broek en ik zijn er klaar voor. 😉

11 Comments

 1. Ik was al voor corona niet dol op drukte dus het omzeilen is voor mij een tweede natuur. Mijn zul je op zaterdag niet in een winkelstraat zien. Ik raakte overigens lichtelijk in paniek bij het horen van de nieuwe versoepelingen. Ik was bang dat ik weer naar kantoor zou moeten en daar is mijn garderobe echt niet op berekend. Maar het viel mee inderdaad. Ik trek gewoon mijn oude spijkerbroek en versleten trui weer aan en hoop zo de winter door te komen.

  Like

 2. Zolang die kale erin voorkomt en die nog steeds op sterven lijkt te staan, kijk ik niet meer. En wat je zegt ze verklappen toch alles. Een goede joggingbroek is een must!

  Geliked door 1 persoon

 3. In Sittard worden binnenkort drie grote carnavals evenementen: opening (kanon van het balkon), optocht en scholierencarnaval. Ben benieuwd …. als alcohol is in de man …… Ik denk dat ik voorlopig toch maar een mondkapje blijf dragen in de supermarkt

  Like

 4. Fijn dat je zo heerlijk kon winkelen. Leuk hoe je dat qua tijden, die mogelijk rustig zijn, hebt uitgedokterd. Vroeger deed ik altijd op zaterdag de boodschappen. Toen werkte ik nog hele dagen. Nu niet meer. Op een gegeven moment stelde de winkel een ouderen uurtje in. Maandag om 13.00. Een tijdsstip waar ik vroeger nooit aan gedacht zou hebben. Ik doe nu nog steeds boodschappen op dit tijdstip. Van vroeger ben ik gewend voor een hele week in te slaan en dat die ik nog steeds. Op de maandag zie ik nooit mensen met volle karren. Ik voel me daar altijd wel een beetje raar door. En wanneer ik aan de kassa kom wordt er prompt een extra kassa geopend. Maar het bevalt mij verder goed. Want zo heerlijk rustig. Anderhalve meter afstand, geen probleem.

  Like

  1. Normaal doe ik ook de weekboodschappen op maandag (want mijn vrije dag). Rond een uur of 11 is het heerlijk winkelen. Zonder gehijg.

   Vandaag kwam ik er achter dat het op donderdag tussen 12 en 1 ook niet extreem druk is.

   Like

 5. Ik ben niet echt trots op het gedrag van ons Nederlanders. Aan de ene kant weigeren we ook maar iets te accepteren van regels, aan de andere kant willen we dat een advies een eis is. Want dan is het duidelijk. Ik hoop dat er ondanks alles veel mensen met nog wat verstand zijn.
  Zelf overigens geen carnavalsvierder, manlief wel, maar ik schat zo in dat hij het wel gezegend vindt dit jaar. De meiden gaan wel los en ik geef ze eerlijk gezegd ook wel gelijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat moeten we ervan denken, Nederland gaat helemaal los…… Eerlijk gezegd vertrouw ik nog niet helemaal. Ik geloof dat ik verslaafd ben geworden aan de corona regels en moet gaan af kicken. Wij wonen in het uiterste zuiden en volgende week gaat hier het carnaval los barsten. Als het daarna rustig blijft met de besmettingen dan zal ik pas met een gerust hart kunnen af kicken.

  Like

  1. Yup. Ik las mensen die de vlag uithangen omdat de maatregelen eraan gaan en ik dacht… wacht even met de vlag uithangen tot het virus in een wat onschuldiger stadium is.
   Twee jaar geleden was carnaval hier een aardige katalysator en ik ben er nu weer bang voor.
   Maar wie ben ik… ???

   (iemand die niets om carnaval geeft … dat zal schelen).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.