Windsurfen

Waar ik ook naar toe wandel, het eerste stukje speelt zich altijd tussen de huizen af. Ik kwam er daardoor pas bij de oversteekplaats achter hoe hard het waaide. Het voelde als een duwtje in de rug. Het leek mij daarom beter om niet vol in de wind over de dijk te wandelen en nam mijn toevlucht tot de uiterwaarden.

De paden in de uiterwaarden zijn, ondanks een iets hogere stand van de Maas, nog steeds goed begaanbaar, al zijn ze op sommige plaatsen wel wat modderig. Niks aan de hand. Gewoon een kwestie van overeind blijven. Dat lukte heel aardig. Tot het pad niet meer pal onder aan de dijk liep, maar meer richting de Maas en ik behoorlijk zijwindgevoelig bleek te zijn.

Had ik al gezegd dat ik per ongeluk schoenen met een minimaal profiel aan had gedaan. Ik zwoegde door de modder, de wind kreeg mij in haar greep en ik windsurfde, op maat 39 en zonder zeil, over het pad onder bij de Maas. Een geheel nieuwe ervaring. Eentje waarvan ik niet weet of ik er aan wil wennen. Al was het maar omdat de Maas wel heel snel dichterbij kwam.

Maar ik ben overeind en droog gebleven. Leuk hoor, die ochtendwandelingen bij tij en ontij… šŸ˜‰

9 Comments

    1. Ja hoor. Wel een beetje tussen de woningen gebleven. Veel flats dus geen dakpannen. (en vanmorgen viel het qua wind mee. Nu is het even niet leuk.

      Like

Reacties zijn gesloten.