Flexplek

Sinds de verhuizing hebben wij geen vaste werkplekken meer. Het grootste gedeelte van de tweede verdieping is toegewezen aan ICT, maar voor de rest moeten we het zelf uitzoeken. Flexplekken heet dat. Nu de meeste van ons weer wat vaker op kantoor komen, zie je langzaam maar zeker een kamerverdeling gebaseerd op team ontstaan.

Ik heb een aantal jaar als een soort nomade (met vaste werkplek) van locatie naar locatie gehopt. Natuurlijk ontwikkel je een bepaalde voorkeur voor een werkplek, maar wat niet is, is niet. Zolang er maar een pc, muis en scherm beschikbaar waren, vond ik het best. Zo ook nu dus.

Alleen….

Alleen maak ik momenteel geen gebruik van een vaste pc maar van een laptop. Die ik aan elke willekeurige docking kan koppelen om op die manier en op het netwerk te komen, en gebruik te kunnen maken van beeldschermen, toetsenbord en muis. Hoewel ik de scherminstellingen regel via mijn laptop, moet ik de instellingen bij elke docking die ik gebruik opnieuw instellen. Ik ben er ondertussen expert in geworden.

Ik heb alleen constant ruzie met het geluid in teams. Thuis weet mijn laptop precies wat er van haar verwacht wordt. Het geluid komt keurig uit de luidspreker van de laptop. Met het toetsenbord kan het ik het geluid harder en zachter zetten. Op locatie ligt het geluid altijd dwars. Dan komt het (te zacht) uit de docking of (te hard) uit een scherm of het blijft stil.

Dus heb ik een paar maanden geleden er een halve dag aan besteed om via één docking de instellingen helemaal correct te krijgen en had daardoor ineens een vaste werkplek. Een paar weken geleden zag ik tot mijn teleurstelling dat er nou net op die ene werkplek geen docking meer lag. Gisteren ben ik erachter gekomen waar die docking is gebleven en heb ik een nieuwe docking geritseld geregeld bij de collega’s van werkplekbeheer.

Na aansluiten stonden de beeldscherminstellingen meteen goed. Jippie. Het geluid heb ik, bij gebrek aan Teams vergadering, nog niet kunnen testen. Daar ga ik de volgende keer mee aan de slag. Dan schrijf ik meteen op hoe ik e.e.a. voor elkaar heb gekregen. Kan ik daarna weer werkplek hoppen. Of niet. Want sommige dockings leiden een totaal eigen leven en vinden het leuk om dwars te liggen. Het lijken net mensen.

8 Comments

 1. Bij ons geen flexplekken, gelukkig. Maar als het dan tóch moet is het fijn dat je alles naar eigen voorkeur in kunt stellen. Bij mijn laptop werkt overigens soms de camera niet. Ik log dan voor de vorm even uit en weer in. En vervolgens laat ik het lekker zo. Je kunt zo goed multitasken tijdens teams met je camera uit.

  Like

  1. Sttttttt…..

   Laptop uit en weer aanzetten is wel een goed trucje. Krijgt alles even een schop.
   Sommige laptops hebben een schuifje wat voor de camera geschoven kan worden. Ideaal….

   Geliked door 1 persoon

   1. Stttt! Ik heb een schuifje met het logo van onze firma erop. Was tijdens de lockdowns een relatiegeschenk van ons bedrijf. Ideaal inderdaad!

    Geliked door 1 persoon

  1. Je bent niet de enige (gewoon een handig apparaatje wat laptop met een kabeltje of klik verbind met muis, toetsenbord, internet en beeldscherm(en).

   Like

 2. Mijn oprechte excuses… Maar “jouw” docking functioneert prima hier op de thuiswerkplek 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.