Stoffig

Ergens in 2015 zei mijn moeder tegen de thuishulp, Ik heb het idee dat de stofzuiger niet meer goed werkt. Wanneer heb je er voor het laatst een nieuwe stofzuigerzak in gedaan? De thuishelp bleek dat nog nooit gedaan te hebben want dat deed uw man altijd. Mijn vader was anderhalf jaar eerder overleden en daarvoor had hij anderhalf jaar in een verzorgingstehuis gewerkt. Geen wonder dat de swiffer beter werk verrichtte dan de stofzuiger. Het doekje werd elke week vervangen.

In 2020 liep mijn stofzuiger op haar laatste benen. De verbouwing begin van dat jaar was de genadeklap omdat mijn kind van de praktische cadeautjes is kreeg ik in april 2020 een draadloze en stofzuigerzak loze stofzuiger. Best gift ever. Zoon zocht uit hoe alles werkte en leerde het mij. Beide gebruiken het ding met ene regelmaat. Maken het ding met enige regelmaat schoon. Net als ik zei de gek.

Toen ging er een rood lampje branden. Dat betekent meestal dat het opvangbakje vol zit en inderdaad, na het leegmaken van het stofreservoir liep het ding weer als een tierelier. De laatste tijd brandt het rode lampje wel heel vaak…

Toen dacht ik aan het filter in het stof opvangbakje…. Kuch.

Dat bleek inderdaad uit te puilen van het stof. Ik ging buiten op het balkon staan en hield het filter in de wind. Een stofspoor verliet mijn balkon. Ik ben zeker een half uur bezig geweest om de laatste restjes stof uit dat ding te krijgen en wist… Zoon en ik zijn geen haar beter dan de thuishulp en mocht ik ooit al aan omscholen hebben gedacht weet ik nu zeker dat poetsen niet mijn ding is en dat ik dat idee los kan laten.

12 Comments

 1. Hihi… zo sta ik hier ook vaak te wapperen met mijn filtertjes. Altijd wel even goed kijken uit welke richting de wind komt…

  Like

  1. Het feit dat je moet kijken zegt mij dat jij dit ook niet wekelijks controleert. Ik voel mij gelijk een wat minder slechte huisvrouw. Of beter, onder gelijkgestemde zielen..

   Like

 2. Ik heb in de loop der jaren een aantal schoonmaakhulpen over de vloer gehad.

  Maar de jongedame die nu bij mij orde op zaken stelt is precies en zorgvuldig!

  Mag ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik een luie schoonmaker ben?

  Stille groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.