Fijn dat het zo kan..

Nog twee dagen werken en dan ben ik 9 dagen op rij vrij. Heb ik een hele week vakantie. Niets bijzonders, zie ik jullie denken. Gevolgd door, jij hebt zo vaak vakantie. En daar heeft de oplettende lezer helemaal gelijk in.

Wat deze vakantie anders maakt dan andere vakanties is dat mijn directe collega er niet is om onze toko een week in haar eentje draaiende te houden. Dat ik dus naar een andere oplossing moest zoeken, want de zaak een week onbemensd laten, dat is geen optie.

Die laatste zin klinkt als die van Digitaix denkt dat zij onmisbaar is, maar ik weet wel beter. Als het erop aan komt is iedereen misbaar. Dat collega en ik niet onmisbaar zijn, betekent niet dat bij onze afwezigheid het werkproces soepel doorloopt. Vandaar dus een andere oplossing.

Onze bijna directe collega’s boden meteen aan om tijdens mijn vakantie de mailbox, tickets en telefoon waar te nemen. Dan heb je niet al onze werkzaamheden te pakken, maar wel drie belangrijke onderdelen. Maar collega en ik doen meer dan alleen dat, maar sommige werkzaamheden zijn wat makkelijker over te dragen dan anderen.

Voorzichtig vroeg ik een collega van een ander team of hij iets kon betekenen tijdens mijn afwezigheid. Hij zei meteen ja. Sterker nog, hij regelde dat niet alleen hij, maar al zijn collega’s klaar stonden om in geval van nood (lees storing) dit met onze medewerkers te communiceren.

Ik vroeg een externe dienstverlener om hun proces een tikkie aan te passen, zodat mijn collega’s zonder omkijken hun verzoek naar de tweede externe dienstverlener door konden zetten, en vroeg die tweede dienstverlener om akkoord. Wat ik kreeg.

Vandaag stuurde ik een mail naar de hele afdeling ICT, inclusief de collega’s die volgens het organogram geen ICT zijn, maar wel ICT werk verrichten en beide externe dienstverleners. In de mail stonden alle afspraken, wie op welke dag waarvoor benaderd kon worden. Binnen een paar minuten kreeg ik een reactie van één van de collega’s die niet in het vervangingsproces meedraait. Wat fijn dat het zo collegiaal opgelost wordt en ik dacht, niet voor de eerste keer, Inderdaad, fijn dat het zo kan. Ik heb het wederom getroffen met mijn collega’s.

8 Comments

  1. Heerlijk, volgens mij begint je vakantietje VANDAAG! Geniet ervan (en je afwezigheid goed regelen is geen gevalletje “jezelf onmisbaar vinden”, wel een geval van “verantwoordelijkheid nemen”). En ik kán me zo voorstellen dat jouw collega’s welwillend zijn omdat jij zelf OOK waarneemt als er op HUN afdeling een probleem is – het werkt meestal twee kanten op…

    Geliked door 1 persoon

  2. Nog 2 dagen en dan lekker genieten! Dat je het met jouw collega’s getroffen hebt kan ik alleen maar bevestigen. Wij ook met jou! (en iets met een “veer” enzo…) 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.