Uit een potje

Dik vier maanden geleden was ik door mijn tubes tandpasta heen, en stapte over op tandpasta in een potje. Met een spateltje. Een houten spateltje. Bedoelt om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën uit je mond in de tandpasta komen. Misschien dat dat voor anderen werkt, maar na een week zag het spateltje er al zo smerig uit, dat ik het ding weggooide en over stapte op het gebruik van theelepeltjes. Die zijn wat makkelijker schoon te maken.

Vier maanden deed ik met het potje tandpasta. Ik vermoed dat het goed spul is, want het was lang geleden dat mijn tandarts niet zeurde over teveel plak en zo. Toch besloot ik toen het tijd was om nieuwe tandpasta te kopen, voor een ander systeem te gaan. Dat gehannes met tot spatel gedegradeerde theelepels ging mij tegenstaan. Ik wil best groen zijn, maar ben ook motorisch gestoord en lui.

Dit keer ging ik voor tandpasta in tablet vorm. Met 130 stuks in een glazen potje. De instructie is simpel. Stop zo’n ding in je mond, kauw het fijn en met behulp van vrijkomend speeksel ontstaat tandpasta. Hoewel het niet voelt als tandpasta, en het mij nog niet één keer is gelukt om er een klontjes loze pasta van te maken, poets dat spul als een tierelier. En de smaak is ook niet verkeer. Dit kon wel eens een blijvertje worden.

12 Comments

 1. Ha, ik ben benieuwd hoe het je op de langere duur gaat bevallen, en vooral wat je tandarts ervan vindt… Heb jij ook al ervaring met shampooblokken? Ik stap al over op “echte zeep” – maar ben verder toch een beetje lui etc….

  Like

  1. Ik gebruik al een jaar of drie de zeep shampoo van WerfZeep en dat bevalt mij prima.
   Voor het gemak heb ik dit keer gekozen samen met de tandpasta ook een shampoo bar te bestellen. Dit keer van Lavera. Hoe die bevalt weet ik nog niet want de zeep van WerfZeep is nog niet op.

   Like

 2. Ben benieuwd of de tandarts gaat merken dat je weer overgestapt bent. 😉

  Like

 3. Interssant, maar poets je dan vervolgens met de pasta (ontstaan uit het opgeloste tabletje) wel met een tandenborstel? En dan komen er toch ook bacteriën op je tandenborstel? En ik snap niet hoe bacteriën op je tandpasta uit een tube komen als je een druppel op je tandenborstel laat vallen?

  Like

  1. Deze heeft geen fluoride (oversight van mijn kant) maar er zijn er die wel fluriode in zich hebben. De navulverpakking van Ben&Anna bijvoorbeeld (waar ik eerst de tandpasta van had).

   Ik koop dat spul bij Greenjump online warenhuis (zie de link) maar volgens mij hebben zaken als Holland & Barrett en Rosemarijn & Thijm dit soort tandpastapillen ook….

   Geliked door 1 persoon

  1. Volgens mij (gezien de ingrediënten) glutenvrij. Ik reageer er tenminste niet op. En het ‘smaakt’ vaag naar munt en citroen. Geen al te sterke smaak.

   Like

Reacties zijn gesloten.