Goed idee…

Het was een goed idee. Dat kan niet anders. Want als het geen goed idee was geweest, hadden de mensen niet met hun benen buiten gehangen, en had er geen rij gestaan waar een beetje Efteling attractie jaloers op is. En niet bij één favoriete ijssalon, maar bij twee.

Een vriend had zich een tijdje geleden opgegeven voor een uitje. Lunch met aansluitend een wandeling door een prachtig natuurgebied. Aan Vriend niet besteed want slecht ter been. Ik kom je wel ophalen, en dan gaan we samen een ijsje eten, zei ik. Want om nou helemaal met de trein vanuit Rotterdam naar Noord-Limburg te komen voor een lunch.. Nah. En hij, ik en ijs is een goede combinatie.

Ik was er al van uitgegaan dat het druk zou zijn. Maar zo druk. Natuurlijk, de maatregelen zijn losgelaten, het terras wat royaler van opzet en de zon scheen of het hoogzomer was. De rij was eindeloos. Dat was in Overloon. Is Kessel ver rijden voor je? vroeg hij. Best wel, maar het is een mooie rit dus. Via allerlei binnendoortjes, inclusief een stukje langs de Maas, zagen we op afstand de tweede rij al staan. Koffie bij mij thuis? vroeg ik hem. Hij zei ja. Ik maakte de toer de Noord-Limburg af met een rondje op het pontje, thuis een paar koppen koffie gevolgd door een lift naar het station.

Ik blijf erbij. Het was een goed idee. Dat kan niet anders want een triljoen andere mensen hadden hetzelfde idee. Ondanks geen ijs was het wat mij betreft toch een gezellige middag.

2 Comments

  1. Bizar! Hoezo wil iedereen ijs als de zon even schijnt? Had ik al gezegd dat ik het nog steeds koud vind? Die koffie bij jou; dát was pas een goed idee!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.