Hij deed zo zijn best …

Ik roep het al een tijdje. Mijn telefoon loopt op zijn achterste benen. Hij laadt niet altijd even goed meer op, bij gebruik langer dan een kwartier wordt de batterij warm tot bloedheet, en meerdere apps lopen tegen de beperkingen van het systeem aan. De hoogste tijd voor een nieuw exemplaar. Mijn eerste onderzoek vond plaats op het www en ik zag al snel door de bomen het bos niet meer. Dus wierp ik bij mijn telefoonprovider een blik op de website en ging voor de losse toestellen. Dat bleken er drie te zijn. Eén klaptelefoon met twee opties (bellen en SMS-en) en grote toetsen. Het 50+ modelletje. Ik ben 50+ maar als er één ding is wat ik niet doe met een telefoon is dat bellen. Bleven er twee over. Een semi-smartphone voorzien van acht (of zo) standaard apps en een beroerde camera en een Samsung A22. Met een vraagprijs van €200,83 meer dan twee keer zo duur als dat andere toestel. Maar ja, ik kan er bijna alle apps op zetten en de camera is een stuk beter.

Vanmorgen ging ik stemmen, liep aansluitend door naar de HEMA en voelde de telefoon in mijn broekzak warm worden. De hoogste tijd om tot de aanschaf van een nieuw exemplaar over te gaan. Omdat ik toch in de buurt was liep ik de fysieke winkel van mijn provider binnen. Twee vriendelijke jongemannen vochten nog net niet over de vraag wie mij mocht helpen. En er kan er maar één de winnaar zijn. Waar kan ik je mee helpen? begon het verhoor.

Een nieuwe, losse telefoon, zei ik en voegde eraan toe dat ik al enig vooronderzoek op de site had gedaan. Jullie hebben er drie. De eerste wordt gezien als seniorentoestel en ik wil iet s meer functionaliteit dan wat dat toestel te bieden heeft. Die van merk A daar kan ik geen eigen apps op zetten dus doe de Samsung maar. Of ik al klant was. Maar natuurlijk. Ik gaf mijn nummer op en hij ging bekeek de registratie. Er is maar één product van ons in gebruik op dit adres? vroeg hij. Twee, antwoordde ik, en wij krijgen daarom beide €2,50 korting per maand. Hij bestudeerde nogmaals mijn abonnement. Voor een euro per maand meer heeft u onbeperkt bellen. Ik keek hem aan. Kijk eens naar mijn telefoon verbruik, grinnikte ik. Ik heb geen onbeperkt bellen nodig.

Terwijl zijn collega breed grijnzend het tafereel aanschouwde probeerde hij het nog een keer. Ik hield voet bij stuk. Hij stapte over op de verkoop van het toestel. Welke Samsung? vroeg hij. Die ene die los te koop is en €200 kost. Hij wist mij te vertellen dat er nog meer mooie modellen te koop waren. Volgens de site zijn dit de enige drie toestellen die los te koop zijn. Ik ben tevreden met mijn SIM-only dus ik heb genoeg aan een los toestel. Hij knarste nog net niet met zijn tanden en begon aan de bon. Dat wordt dan maandelijks € 22, naast het abonnement van €14 en een eenmalige bijdrage van € 8. Ik schudde mijn hoofd. Mijn abonnement is slechts €12,50 en ik wil het toestel in één keer betalen. Hij mompelde iets over geen BKR registratie en keek eens goed naar mijn SIM-only. Goh, da’s nog de oude prijs, zei hij. Joh, echt?

Maar goed. Alleen een toestel en in één keer betalen. Wil je er een verzekering bij. Natuurlijk wilde ik er geen verzekering bij. Ik doe altijd jaren met een toestel, ook zonder verzekering, dus dat komt wel goed. Hij deed nog een laatste poging. De verzekering kan per maand opgezegd worden en het zou jammer zijn als je de telefoon de eerste week of maand kapot laat vallen. Ik haalde mijn schouders op. Dan heb ik pech en koop ik een nieuw toestel, antwoordde ik. Ten einde raad, omdat er aan mij toch geen eer te behalen viel, ging hij het magazijn in om mijn nieuwe telefoon te pakken. Die niet op voorraad bleek te liggen. Wil je hem op komen halen of zal ik hem naar je huisadres laten sturen. Dat laatste gaat altijd op afspraak dus als het niet uitkomt. Het was duidelijk welk antwoord hij wilde horen. Dus ik zei…

Ik kom hem wel in de winkel ophalen. Heb ik mooi weer een beweegmomentje te pakken.

Edit: Na het schrijven van dit blog bekeek ik mijn mail inclusief die van de provider en daar stond een verlenging van het abonnement op. Zojuist via de chat de bestelling geannuleerd. Van de week bestel ik het toestel wel los. Misschien wel bij bol.com want heb mijn buik nu al weer vol van de provider. Al was de dame aan de chat begrijpend en meedenkend. Maar eerst de afhandeling zien voordat ik het klanttevredenheidsonderzoek invul.

13 Comments

 1. Wat een vasthoudend tiepje… maar toen kende hij Koffie Digitalix nog niet… haha, geweldig verhaal, goed gedaan! Ik laat binnenkort de batterij vervangen van mijn iPhone 3. Dat is het enige onderdeel dat vervelend doet, dus een hele nieuwe ben ik nog niet aan toe 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Bloedirritant vind ik dat. Ik haat het overigens in alle winkels om zo besprongen te worden. Zelfs door die jonge gasten.

  Like

  1. Hihi…

   Over een paar weken, als ik zeker weet dat de bestelling echt is geannuleerd, bestel ik dat ding wel via de site.
   Mij zien ze voorlopig ook niet meer in de winkel.

   Geliked door 1 persoon

 3. Zo irritant! Ik heb ook Sim Only en koop mijn toestel ook altijd los. Belsimpel is dan eventueel ook een fijne site voor, met ook goede vergelijkingsvideo’s.
  ps: Jouw blogs komen ineens niet meer tevoorschijn in mijn WordPress reader dus vandaar dat het ineens wel erg stil was van mijn kant! Hij heeft je gewoon ontvolgd zie ik.

  Like

  1. Echt overal… Gelukkig weet ik nu dat het goed gaat komen. Is de order niet gecanceld laat ik hem aanpassen zodat het alleen om een telefoon gaat. Is-ie wel gecanceld ga ik volgende week het bestelproces wel eens starten.

   Like

 4. Wat zal hij balen vanavond dat hij niet het stukje extra provisie gescored heeft bij jou. Ik was allang de winkel uitgelopen trouwens, ben ” spontaan allergisch” voor dat soort type verkopers.

  Trouwens de A22 is een leuk toestel, heb er recentelijk ook 2 maanden mee gewerkt 🤣

  Like

  1. Sterker nog. Ik heb zojuist de bestelling geannuleerd. ik bekeek de mail en zag dat het duurdere abonnement wel in de mail was opgenomen.
   Ik bestel het toestel van de week wel via de site.

   Like

Reacties zijn gesloten.