De reden

Nog voordat PostNL mijn telefoon bezorgde, liet een collega bezorger het nieuwe hoesje al achter in de brievenbus. Veel te groot, oordeelde ik, en liet de verpakking dicht. Zoon haalde zijn telefoon te voorschijn en volgens hem was het wel een passend hoesje. Als mijn telefoon zo groot is… dan is het een koelkast die in geen van mijn handtasjes past, brieste ik. Ineens wist ik de reden weer achter mijn actie om het toestel in een fysieke winkel te kopen.

Een half jaar geleden had ik de keuze tot twee losse toestellen weten te beperken. Deze Samsung, en een kleinere en daarmee handzamer maar ook veel duurdere iPhone. Ik zou de definitieve keuze in de winkel maken. Alleen was mij dat ontschoten. Waarschijnlijk omdat er geen iPhone meer tussen de losse toestellen stond en ik te vrekkig ben om voor veel meer geld beduidend minder aan, in ieder geval, camera te krijgen.

Gelukkig kwam de telefoon niet veel later dan het hoesje. Het ding is inderdaad behoorlijk wat groter (anderhalve centimeter denk ik) dan het vorige exemplaar en verdient daarmee de status koelkast. Een status waarmee het ding inderdaad niet in het kleine beugelhandtasje past. Maar het toestel ligt wel lekker in de hand, en ook dat is belangrijk. Eigenlijk nog veel belangrijker.

Als ik binnenkort naar de kringloop ga, zitten er gewoon wat meer spullen in de doos dan in eerste instantie gedacht. Ontspullen noemen ze dat.

15 Comments

 1. Het is op en neer met die mobieltjes. Eerst waren ze groot en werden ze steeds kleiner en nu worden ze weer steeds groter. Als mijn mobiel het begeeft, zal ik ook een grotere moeten kopen. Best jammer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Eerst uitzoeken of ik nog iets heb wat aan de voorwaarden voldoet. Zo niet, dan maximaal één. Handtassen is een verslaving die ik los heb weten te laten. Rugzakken is een ander verhaal, maar dit terzijde.

   Like

 2. Ik moet zeggen dat ik een grotere telefoon ook wel fijn vind hoor. Net iets meer scherm.

  Like

 3. Ik heb een leren exemplaar. Moet je niet vegan zijn, natuurlijk — maar het voelt wel heerlijk als je het aanpakt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn nieuwe iPhone ligt niet lekker in de hand, hij glijdt er telkens uit. Vanmorgen nog, op een betonnen vloer. Nee, ik hoefde geen hoesje. Vond ik tuttig.

  Like

  1. Kapot? Of heb je geluk.

   Ik heb een doorzichtig siliconen exemplaar met subtiele opdruk.. Maakt het ding net wat minder slipperig.

   Like

Reacties zijn gesloten.