Lezen is een vak

Twee weken geleden had ik een werkdag met een sterretje. Jullie welbekend, want ik heb er een blog over geschreven. Omdat het een werkblog betrof, heb ik dat ook gedeeld via LinkedIn. Daar waar ik in het blog geen namen heb genoemd, heb ik dat op LinkedIn wel gedaan. Iets met eren wie eren toekomt.

Het blog was voorzien van de tekst Heb ik eindelijk een goed antwoord op de geijkte sollicitatievraag ‘Wanneer ga jij tevreden naar huis’ ben ik niet van plan om van baan te veranderen. Maar wat een fijne dag was dit. Best een duidelijke boodschap, toch?

Nou, schijnbaar niet. De afgelopen twee weken zijn er vier recruiters mijn mailbox ingeschoven met het aanbod van de eeuw. Waar ik niet in geloof. Omdat mijn profiel dicht staat voor recruiters en ik net nog heb aangegeven dat ik niet op zoek ben naar iets anders heb ik totaal geen behoefte om te reageren. Zelfs niet met de melding sorry, geen interesse. Iets met helemaal klaar zijn met mensen die niet verder lezen dan hun neus lang is.

11 Comments

 1. Tja. Ik denk dat ze ook niet lezen ook niet. Ze schrijven gewoon honderd man aan in de hoop dat er eentje bijt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lezen is zeker een vak en het bijzondere is dat je van de mensen die iets schrijven en samenstellen dat ze zelf ook eerst goed lezen of alles wat ze noteren klopt. Zo kregen wij op ons werk een nieuw logboek van onze werkgever. Bij een locatie waar ik deels samen met een collega werk lag er ook een met zelfs een briefje erop, goed doorlezen ! Nou dat had mijn werkgever niet gedaan , degene die het samenstelde niet en de contactpersoon van onze locatie blijkbaar ook niet en mijn collega had ook over de fout heengelezen. Wij maken schoon op deze locatie en in het logboek stond vermeld hoeveel bewonerskamers en badkamers er zouden zijn. namelijk 12. Nu zijn er in totaal 8 badkamers en 21 bewonerskamers. Dus hoe je dan op 12 komt is me een raadsel.

  Like

   1. Helaas niet het enige wat fout gaat bij deze werkgever. Zo word er op papier gesteld dat we 35 minuten per kamer hebben , terwijl we daar qua tijd nooit aan toekomen. Onze hoop is dat met de nieuwe inschrijving bij deze opdrachtgever deze werkgever niet opnieuw voor 3 jaar gecontracteerd word. Wij worden bij een eventuele overname door de nieuwe gecontracteerde overgenomen worden omdat wij al meer dan 1.5 jaar op de locaties werkzaam zijn.

    Like

 3. Heel herkenbaar. “Je hebt de perfecte match voor de functie”, alleen lezen ze dan niet dat ik maar 1,5% ervaring daarmee heb. Iets van ICT op 1 grote hoop schuiven.

  Zonde van hun tijd, mijn tijd en vooral voor het aanzien van het vak recruitment in het algemeen. Maar dat snappen ze blijkbaar niet. Iets van snel willen scoren ofzo…

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn neus is niet zo lang.
  Vreemd genoeg heb ik wel het idee dat mijn neus steeds dikker wordt.

  PS: ik wens jou nog een lange plezierige tijd in jouw huidige baan!

  Vrolijke Voorjaarsgroet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.