Test geslaagd

Ooit, een jaar of vijftien geleden, was ik licht gevoelig voor de nieuwste gadgets op het gebied van telefonie. In ieder geval de hardware. Qua apps en instellingen ben ik redelijk behoudend. De apps die ik gebruik passen op anderhalf startscherm en nu ik de corona app niet op mijn nieuwe telefoon heb gezet staat de bluetooth uit..

Een van de apps die ik wel al jaren op mijn telefoon heb staan is mobiel bankieren. Dat gaat allemaal net wat sneller dan via de laptop, al gebruik ik de app alleen wanneer ik thuis ben. Op mijn vorige telefoon ging dat niet anders want ik had ingesteld dat de app alleen werkte op een (beveiligd) wifi-netwerk. Die instelling kan ik op deze telefoon niet vinden, maar eigenlijk zoek ik ook niet echt. De reden?

Ik kan tegenwoordig contactloos betalen met mijn telefoon. Iets wat ik op dat Chinese exemplaar dat ik hiervoor als telefoon gebruikte, niet aandurfde. Ik ga er niet van uit dat de Chinese regering mij bespioneerde, maar oa de bluetooth op dat ding had een eigen willetje en schakelde zichzelf uit en in. Maar soms, als ik met telefoon maar zonder geld op zaak aan het wandelen was en een ijscokraam zag, dacht ik wel eens, zet die app toch gewoon op je telefoon.

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet waar mijn Samsung is gemaakt of waar de onderdelen vandaan komen, maar ik heb nu de app wel geïnstalleerd. Al meteen bij ingebruikname van de telefoon trouwens. Mijn eerste poging om contactloos te betalen mislukte jammerlijk. Iets met de gebruiksaanwijzing niet goed gelezen te hebben. Dus zwaaide ik zonder enig resultaat met de schermkant (waarop mijn pas zichtbaar was) langs het contactloos betalen punt.

Ik stond al op het punt de app weer te verwijderen, bedacht toen dat even uitzoeken hoe het precies werkt wel handig is, en leerde dat je met de NFC antenne (die meestal aan de achterkant zit) langs het leespunt moest zwaaien. Vanavond deed ik de boodschappen en ging voor poging twee. Die zowaar lukte.

Nu kan ik tijdens wandelingen ook zonder geld bij mij te hebben gewoon ijsjes kopen. Mits de ijscokraam een pin met contactloos betaaloptie heeft. Anders moet ik nog steeds op een houtje bijten.

Om terug te komen op mijn gestaakte zoektocht naar de instelling die maakt dat mijn bank app het alleen doet wanneer ik op een wifi-netwerk zit. Wat heeft het voor zin om te regelen dat ik mijn bank app alleen thuis (of elders met een beveiligd wifi-netwerk) kan gebruiken, wanneer ik overal, al zwaaiend met mijn telefoon, de rekening kan betalen.

7 Comments

 1. Ik heb dat ook ooit op mijn telefoon gezet (checkt even; ja). Maar ik heb het nog nooit gebruikt. Ik heb altijd heel ouderwets een briefje van € 5,- in mijn telefoonhoesje zitten voor noodgevallen. En mijn bankpas. Mijn portemonnee komt mijn handtas niet eens meer uit. En mijn handtas komt alleen nog maar op kantoordagen de deur uit omdat mijn telefoon zo ienieminie is dat-ie nog in mijn broekzak past.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als er een NFC antenne in zit (en die heeft een Huawei ook) dan zou het moeten kunnen. De NFC verbinding staat volgens mij in hetzelfde overzicht als biuetooth en wifi.

   Like

 2. Ik was vroeger altijd voorloper met gadgets maar inmiddels niet meer. Ik moet deze functie nog steeds activeren op mijn telefoon. Ik ben er helemaal niet mee bezig want ik heb eigenlijk altijd mijn pasje bij me. Ik ga toch maar eens kijken, want dan kan die grote portemonnee ook thuis blijven als ik de deur uit ga voor een snelle boodschap of fietstocht of wat dan ook.

  Like

  1. Dat laatste dus. Zeker nu de laatste telefoon niet meer in het kleine tasje past.
   Aan de andere kant, koop ik een iets grotere handtas heb ik de beurs ook weer bij me.

   Like

Reacties zijn gesloten.