Toet&Co: Crash Bunny

Tijdens één van hun schuimtochten hebben de Boysz de formule 1 (of 2, of 3 of weet ik veel) auto gevonden die Zoon ooit eens van zijn Oom heeft gekregen. Het perfecte speelgoed, vinden de Boysz. Nou kunnen we Maxje spelen. Ik ben Max, piept Rozi. Moeltje en ik zijn de monteurs, jubelt Toet. Wij doen de pitstop en verwisselen de wielen. Ik kuch even. Als de wielen van de auto af zijn. kunnen ze er niet meer op, deel ik mede. Iets waar Zoon in zijn jonge jaren proefondervindelijk achter is gekomen. Het is een dompertje. So, no pittstop, concludeert het beertje. Maar whoat if Max crasht? Ai will wel duh geslachte lover zijn. Rozi begint te giebelen. Dan ben jij de crash bunny. Moeltje kijkt of hij water ziet branden. Ai ben not a bunny, zegt hij afgemeten. Ai ben un beer. Ai denk joes bedoelt crash dummy. DUMMY!

Terwijl Rozi nog nadenkt of Moeltje hem nou een dummy heeft genoemd of dat het maar zo lijkt, imiteert Toet de ambulance. Tatu tatu tatu tatu … vroom vroom … tatu tatu tatu. Het is pas tien uur en ik ben de Boysz al zat. Ik pak de Boysz inclusief auto op en zet ze buiten in de zon. De deur gaat op een kier zodat ik niet alles mee krijg maar genoeg hoor om in te grijpen wanneer het te luidruchtig wordt.

Na een uurtje zijn ze uitgespeeld en liggen ze uitgeput op de bank te genieten van het zonnetje. Dan klinkt er een luid gebrom vanaf de straat. Joelend klimmen de Boysz op de muur om te zien wat er meer lawaai dan hen maakt. Ik kijk even mee en zie een tractor met aanhanger staan. Wat zit er in die ton, piept Rozi. Woater for duh bloms, weet Moeltje. Ik zeg niks maar denk er het mijne van. Waarom sprietsen ze dat spul dan over de stoep, en niet op de planten? vraagt Rozi. Well. Ai denk… Perhaps … Het beertje weet niks te bedenken en haalt zijn schouders op. Ai weet ut not, mompelt hij. Joes? vraagt hij aan mij. Ik denk dat er onkruidverdelger in zit, zeg ik. Gif dus, concludeert Toet. Ik knik. Ha! Water. Wie is de dummy nou? bromt Rozi. Moeltje is of met stomheid geslagen, of hij is voor de verandering eens de wijste van het stel want hij geeft geen antwoord, al kleuren zijn wangen rood.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

6 Comments

  1. Ze bedenken steeds iets nieuws om van het onkruid af te komen, mag hopen dat het niet te hard gestonken heeft. De buren zijn hier met dat zuur bezig ik maai de straat wel als het te lang begint te worden.

    Like

Reacties zijn gesloten.