Oud worden en oud zijn …

Ik heb totaal geen moeite met ouder worden. Oké, het met krakende botten opstaan is niet altijd even leuk, maar ik kan nog steeds opstaan. Eerlijk is eerlijk, mijn hersenen werken nog steeds op topsnelheid maar soms merk ik dat de elasticiteit minder aan het worden is en dat ik soms meer moeite moet doen om iets te snappen. Al heeft dat niet altijd met de staat van mijn hersenen te maken maar veel meer met de noodgang waarin de techniek de mensheid voortstuwd.

Geen moeite met ouder worden dus maar juist blijdschap. Het is niet iedereen gegeven oud te worden. Maar toch…

Als er dan een brief van het Ministerie van Volksgezondheid in de bus ligt waarin staat dat mijn laatste corona vaccinatie langer dan 3 maanden geleden is, en dat ik als zestig jarige een verhoogd risico heb op enge bijwerkingen van Corona… dan ga ik steigeren. Ik hoop dan wel dit jaar zestig te worden, ik ben pas negenenvijftig. Het duurt nog dik zes maanden voordat ik tot de groep medelanders met verhoogd risico op ernstige bijwerkingen van Corona behoor.

Wie denken die ambtenaren wel dat ze zijn. Mooi dat ik nog niet oud ben. D’n Duvel is oud. En ik heb he-le-maal geen moeite met ouder worden. PUH!

8 Comments

 1. Wat wil het ministerie nou eigenlijk dat je gaat doen, als kwetsbare 60-jarige oudere? Je zoveelste booster halen? Kijk, dáárvan krijg je mij aan het steigeren… 😉 Alvast welkom in de club! Je weet toch dat het leven pas begint bij 60?

  Like

 2. Lang geleden hoor, maar de eerste keer dat ik werd aangesproken met ‘mevrouw’. Over confronterend gesproken…

  Like

  1. Ik was 25 of zo. Kocht een moutainbike. Twee jongens van een jaar of 14 keken bewonderend mijn fiets, zagen toen wie er op zat en zeiden, nou rijden die ouwe er ook al op…BOINGGGG

   Like

 3. Hahaha! Dat is ook wel super confronterend, natuurlijk. Hoe durven ze!
  Laatst kocht ik wijn. Dus ik zeg poeslief tegen de jongen achter de kassa “Zal ik mijn legitimatie alvast pakken?”
  “Ja, graag” antwoorde hij. De schat! Kijk; dát vind ik service.

  Like

 4. Gek hoe dat werkt. Ik ben het helemaal met je eens dat het een geschenk is als je de kans krijgt om ouder te worden. Maar als iemand je dan indeelt bij wat oudere mensen is het soms toch even confronterend.

  Like

Reacties zijn gesloten.