Who you gonna call?

Van de week vroeg Vriendin op Facebook Koffie, kom je zoiets nog wel eens tegen? De vraag ging over een Helpdesk meme waarin de beller tegen de medewerker van de Helpdesk zegt Er zit geen staart aan, dus ik denk dat het een hamster is. De medewerker Helpdesk reageert met, Oké, klik op de rechter hamster knop.

Helaas moest ik bevestigend antwoorden. Niet dat ik de mensen zelf aan de lijn krijg, maar ik vertoef wel eens in dezelfde ruimte als de Helpdesk en krijg heel veel tickets onder ogen. Een kleine bloemlezing.

 • Het vingerafdruk ding van mijn telefoon is kapot en nu blijft het scherm zwart .. (Toestel stond uit.)
 • In diezelfde categorie: de printer doet het niet… (De stekker zat niet in het stopcontact maar lag op de klep van de printer.)
 • De handleiding klopt niet. Ik kan klikken wat ik wil, maar er gebeurt niets… (Medewerker klikte op het plaatje in de handleiding in plaats van in het programma.)
 • Een andere handleiding was niet volledig. Bij stap vier staat niet welke mailbox ik moet toevoegen… (Wat dacht je van de mailbox die je net aan hebt laten maken?)
 • Mijn laptop heeft mijn kop koffie opgedronken. Kan ik een nieuwe krijgen? (Wat? Een nieuwe laptop of een nieuwe kop koffie?)
 • De papierdoorvoer van de printer is kapot… (Er lag een pen in.)
 • Er verdwijnen telkens mails uit de gedeelde mailbox… (Collega had niet door dat zij in een gedeelde mailbox aan het werken was.)
 • Als ik één document verplaatst, verplaatst het systeem alle andere documenten op het scherm ook… (Werken met een ergonomische muis valt niet mee.)
 • De letters in mijn mail zijn heel groot, en ik moet zoveel scrollen… (De zoom stond op 200%.)
 • Teams doet het niet. Tijdens een vergadering zie en hoor ik de andere wel, maar zij zien en horen mij niet… (Camera en microfoon stonden uit.)
 • Ik kan niet inloggen.. (Probeerde met account van een andere werkgever in te loggen.)
 • Ik kan het document niet bewerken …. (Alleen lezen, stond er met grote letters boven.)
 • Ik wil inloggen op de thuis wifi maar weet het wachtwoord niet. Kunnen jullie helpen? .. (lucky guess van de Helpdesk, kijk eens onder het modem. Bingo.)
 • De lampjes branden maar het scherm blijft zwart. De vraag of de pc al eens uit en weer aan was gezet, werd bevestigend beantwoord. (Toen de medewerker werkplekbeheer langs ging, werd duidelijk dat men het beeldscherm uit en aan te hebben gezet. Dat de pc iets anders is dan het scherm bleek een openbaring.)
 • Tweemaal achter elkaar hetzelfde (nieuwe) wachtwoord intypen blijkt ook lastig…
 • Help, er staat geen mail meer in het postvak… (Postvak was dicht gevouwen.)
 • Ik krijg alle mail dubbel… (Keek in de Outlook app en zag eigen- en teammail in één overzicht.)
 • Ik heb een nieuwe laptop maar weet niet hoe ik dat ding aan moet zetten…

Echt lieve mensen. De overheid mag meer en meer insteken op een 100% digitale wereld maar daar is Nederland nog lang niet aan toe. En het zal in de rest van de wereld niet anders zijn.

8 Comments

 1. Zo lollig dit! Maar het is ook lastig soms. Wij hebben ooit een monteur laten komen voor de printer die het niet deed. Bleek dat een van de papierlades nét niet helemaal dicht zat. Tja. Dan doet-ie het niet.

  Like

 2. Onvoorstelbaar wat een “hulpvragen “. Ik weet nog goed dat we lachten om de afleveringen van Jiskefet op kantoor. En de mensen die een kopie wilden maken op het kopieerapparaat . Maar blijkbaar is er nog steeds niet veel veranderd.

  Like

Reacties zijn gesloten.