Zwijmelen op… dinsdag?

Ik ben een fantasy lezer en herlezer. Het leven is nu eenmaal te duur om een boek slechts eenmaal ter hand te nemen. Om diezelfde rede lees ik het liefst in het Engels. Dat vertraagd een beetje waardoor ik hele zinnen, alinea’s en soms hoofdstukken moet herkauwen. Mijn voorliefde voor Engelstalige boeken kwam mij in de tien maanden dat ik in Richmond, Indiana, USA woonde goed van pas, want Nederlandstalige boeken waren daar niet te vinden. Tijdens één van mijn schuimtochten door de boekhandel stuitte ik op de (toen nog niet complete) serie Wheel of time. Ik verslond het ene na het andere deel maar las sneller dan de auteur kon schrijven. Begin van deze eeuw haakte ik rond deel negen af, maar ik bleef altijd nieuwsgierig naar het einde. Een paar jaar geleden heb ik eindelijk de delen tien tot en met veertien gelezen.

Eerlijk is eerlijk. Het einde was niet wat ik er van had gedacht. Een beetje een tegenvaller. Anti-climax, zeg maar. Een reden om niet alleen de boeken links te laten liggen, maar ook de TV-serie die ondertussen in productie is/uitgezonden wordt.

Wat niet wegneemt dat ik met plezier op het YouTube kanaal van Bernadette Banner haar poging om de jurk van één van de hoofdrolspellers na te maken volg. Op basis van de jurk die zij maakt kan ik niet anders dan concluderen dan dat de ontwerpers van de kleding de boeken goed hebben gelezen. Van de week kwam de laatste video in de serie uit. Vol aandacht keek ik naar de beelden maar werd getroffen door de achtergrondmuziek. Die past namelijk helemaal bij de jurk en het verhaal. Ik meende de stem van Hildegard von Blingin’ te herkennen en bleek gelijk te hebben.

Een bardcore zwijmelnummer van het zuiverste water als je het mij vraagt. Hier staat de video regelmatig een half uurtje op repeat. Omdat ik het zo mooi vind. Vandaar dat ik het deel. Luister en huiver.

5 Comments

    1. Ben nu bezig met de drakenrijders van Pern. (Anne McCaffrey). Daar kan je een jaar mee zoet zijn. Anne is er niet meer maar haar zoon Todd heeft ook een levendige fantasie.

      Like

Reacties zijn gesloten.