Schaapachtig II + III

Gisteren bracht ik mijn fiets naar de fietsenmaker. Of er nog bijzonderheden waren, vroeg de monteur. Ik noemde mijn bijzonderheden op maar zei er bij… Het zou zo maar kunnen dat dat komt omdat ik nog niet helemaal gewend ben aan de elektrische fiets. Geen punt. Hij zou er wel een rondje op fietsen en als er iets geks aan de hand was, zou hij het oplossen.

Halverwege de middag haalde ik mijn fiets op. Bij het aanzetten van de display zag ik dat de motor niet meer op standje Eco stond, maar op automatisch. Dat corrigeerde ik meteen. Al fietsend viel het mij al snel op dat mijn benen niet langer sneller gingen dan de vijfde versnelling aankon.

Waarschijnlijk doordat de fiets in de zevende versnelling stond. Kuch. Nooit geweten dat mijn fiets zoveel versnellingen heeft. Ik voelde mij schaapachtig tot de macht 2.

Vanmorgen startte de fiets wederom in standje automatisch en ik ging terug naar Eco. Wel schakelde ik extra ondersteuning bij op het moment dat ik tegen de brug omhoog fietste en er waren nog een paar momenten dat Eco (aka bijna uit) niet voldoende bleek. Ik was al bijna op het werk toen een mogelijke reden van die automatische instelling tot mij doordrong. Vorige week was ik vergeten om de motor een standje hoger te zetten, en toen ik de fiets gisteren af had gegeven stond deze weer op standje Eco, en was ik wederom kortademig.

Ik vermoed zomaar dat de monteur mij heeft willen helpen. Op de terugweg ben ik dus voor de automatische instelling gegaan om de deze te testen en euh… dat fiets niet erg energiezuinig maar wel lekker. Zonder er verder bij na te denken. Ik voel mij ondertussen een kubieke schaap.

Misschien toch maar eens de gebruiksaanwijzing doornemen.

6 Comments

  1. De mijne heeft ook bizar veel versnellingen. Die had ik niet op mijn gewone fiets. En oh, ja. De gebruiksaanwijzing… *gaat thuis zoeken*

    Geliked door 1 persoon

  2. Een kubiek(e) schaap: *proest*!!! Op “onze leeftijd” moest je ook niet meer moeten wennen aan dat soort nieuwerwetsigheden! 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.