Belofte aan mijzelf

Volgens mij was ik nog in dienst van mijn vorige werkgever, toen ik in een opwelling een yoga mat kocht. Volgens mij bij de Actie maar ik kan mij vergissen. Ik kon kiezen uit twee soorten matten en ging voor de duurste van de twee. Die was, meen ik, iets van €5,98. Al had ik de mat maar tien keer gebruikt, was het al een goede investering.

Ondertussen ben ik vier jaar, een halve yogaopleiding en heel veel los-vaste oefeningen verder en de mat is versleten. Sta ik net lekker in downward facing dog voel ik mijn voeten samen met de mat verder en verder van mijn polsen wegglijden, waarbij de mat zich langzaam om mijn voeten drapeert. Het wachten is op het moment waarop mijn voeten door de mat heen gaan.

De meditatie van vandaag maakt dat ik ondertussen 29 dagen op rij de dag start met yoga. Vouw en buig ik mij morgenochtend wederom in allerlei hoeken en vormen dan heb ik de tweede mijlpaal bereikt. 30 dagen op rij yoga!. Dat roept om een feestje en vraagt om een nieuwe mat.

Een iets duurzamer en dikker exemplaar dan wat ik nu heb. Dat ik iets duurder uit zou zijn had ik ingecalculeerd maar aan de eerste mat die aan mijn zoekopdracht voldeed hing een kaartje met 3 cijfers voor de komma. Dacht het toch van niet. Na even zoeken vond ik een paar duurzame, 6 mm dikke matten voor onder de €50. Nog steeds een bak geld, maar als ik er de rest van mijn leven mee doe….

Omdat ik toch lekker bezig was vond ik het ook tijd worden om yogakleding uit te zoeken. Momenteel yoga ik in pyjama. Alle pyjama broeken belemmeren mij in bepaalde houdingen, alle tops hebben de neiging op het verkeerde moment voor mijn ogen te vallen. Wederom klopte ik bij Google aan, en wat denk je… Er bestaan yoga leggings, yoga broeken en yoga BH’s die nog duurder zijn dan de duurste yoga mat. Verder is de keuze in kleding duizend maal groter dan in de matten. Ook hier heb ik de keuze deels terug weten te brengen naar 2 winkels (al twijfel ik nog steeds over de duurzaamheid van Decathlon).

Ik voel een portie keuzestress van heb ik me jou daar mijn kant op komen. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan keuzestress. Je zou er bijna de keten voor doorbreken ;-). Donderdag ben ik vrij en dan ga ik er eens goed voor zitten om mijn keus te bepalen. Mocht iemand suggesties hebben, dan lees ik het hier wel. Alvast bedankt.

6 Comments

 1. Ik wacht gewoon op jouw suggesties. Ik doe mijn pilatesdingen nog steeds in de hardloopbroek uit de Evy tijd en een zwart t-shirt. Zo’n shirt wat inderdaad lekker voor je ogen hangt als je op z’n kop hangt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb geen leggings…Tops wel, maar de meeste zijn niet geschikt voor yoga…Nadeel van een minimalistische garderobe.

   Like

    1. Oh nee. Dat weet ik. Hoewel ik toentertijd met hardlopen wel ontdekt hebt dat kwaliteit wel degelijk uitmaakt.
     Daarom wil ik het spul het liefst even vast kunnen houden. Even voelen en zo

     Like

Reacties zijn gesloten.