Er was eens…

Er was eens …. het voornemen om de vouwgordijnen op mijn slaapkamer te vervangen. Elf jaar geleden begonnen die dingen al dun te worden maar aangezien ze perfect paste en er tussen kopen en intrekken slechts 3 nachtjes slapen zaten. had ik zoiets van… laat maar hangen.

Een jaar of vier geleden begon ik te twijfelen aan de wijsheid van nog een keer de gordijnen wassen. Beide gordijnen werden door het stof in het gareel gehouden. Dus ging ik op zoek naar andere gordijnen. Liefst exemplaren van hetzelfde systeem omdat ik dan alleen het doek maar hoefde te vervangen.

Ik zocht en vond, drie jaar geleden al weer, de gordijnen bij G.mma. Zodra de verbouwing achter de rug was, zou ik de gordijnen gaan halen. Tussen de diverse lockdowns door bezocht ik zowel de G.mma aan de andere kant van de Maas, en het filiaal een paar dorpen verder. Zonder resultaat. Er zat niets anders op dan online te bestellen. Online bleek de G.mma de gordijnen ook niet meer te hebben. Geen wonder dat er nauwelijks voorraden waren op beide locaties.

Ik ging het net weer op en vond de gordijnen zowaar bij een andere grote keten. Ik weet alleen niet meer welke. Dus toen ik vandaag langs de P.axis reed dacht ik, daar kan ik op de terugweg wel eens binnen wandelen… Het wandelen is gelukt. Verder ben ik ook nog naar de G.mma en Meneer L. Bakker gewandeld en ben alle drie de zaken weer met lege handen uitgewandeld.

Er was eens… en tienjaren plan wat zeker vijftien jaar in beslag gaat nemen. Of misschien moet ik gewoon voor een heel ander systeem gaan. Dat kan natuurlijk ook.

15 Comments

 1. haha zoiets hebben wij met onze trapbekleding 🤣
  Maar bizar wat een stukje stof kost. Schrok mij rot wat ik mocht aftikken toen we de zolder opnieuw lieten voorzien van een “simpele” vitrage.
  Succes met de zoektocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kun je niet gewoon een lap stof kopen en ze na maken? ik heb trouwens van die spotgoedkope plisségordijnen van die gasten uit Zweden. Ben er erg tevreden over.

  Like

 3. Of ik mezelf lees 🙂 Wij hebben al 20 jaar vouwgordijnen, soort linnen stof, dus niet echt duister. Lantaarnpaal vlak voor het slaapkamerraam en slaapkamer op het oosten (dus altijd de ochtendzon binnen, die dan nog net door een kier piept recht in mijn gezicht) Al even op zoek naar iets anders, want het vouwsysteem begint na 20 jaar ook te slijten. We hebben nu (na 3 jaar twijfelen) witte houten luxaflex gekocht. We zijn voor de balkondeuren op marktplaats geslaagd en ze bevallen erg goed. Lekker strak, gemakkelijk schoon te maken. Dus voor de grote raam (3,40 breed) nieuw 3 stuks besteld. Ze zijn onderweg inmiddels en ik ben er erg aan toe om die oude stofnesten van vouwgordijnen in de container te laten verdwijnen 🙂

  Like

  1. Hier valt de inkijk ook mee. Maar het is altijd licht in mijn slaapkamer en soms wil een mens wel eens in het donker liggen.

   Like

Reacties zijn gesloten.