De server is overbelast

Niets is zo vervelend als computer- of serverproblemen. Nee, dit blog gaat niet over mijn werk maar over mijn hobby. Blogs schrijven en blogs lezen. Het liefst dagelijks. Dat er niet elke dag een blog online komt heeft weinig tot niets met computer- of serverproblemen te maken want WordPress (WP) heeft de zaakjes redelijk op orde. Geen blog betekent over het algemeen geen inspiratie, een onvermogen tot relativeren omdat ik te hoog in de emotie zit of plain and simple tijdgebrek. Dat laatste, plus energiegebrek, is de reden dat ik soms één of twee dagen geen blogs lees.

Eén of twee dagen achterlopen is geen bezwaar. De tijd dat ik 50+ blogs volg ligt ver achter mij, en de meeste bloggers schrijven niet dagelijks of hebben niet zoveel woorden nodig om hun verhaal over de toonbank te krijgen. Dat is allemaal wel te verhapstukken.

Tot Bloglovin’, de app/site/reader waarmee ik blogs volg, vervelend ging doen. Of beter gezegd, de server. Dat ding is al wekenlang om de haverklap overbelast. Soms heb ik geluk en kan ik een paar blogs lezen, soms heb ik pech en dan is het wachten en blijven proberen. Ik zal eerlijk zijn. Daar heb ik het geduld niet voor met als gevolg dat wanneer het eens lukt om mijn feed gevuld te krijgen er 20+ blogs op mij staan te wachten.

Tijd voor een andere oplossing dus. Ik overwoog terug te gaan naar netvibes maar die verwachten dat ik een sterk wachtwoord van 12 of meer karakters bedenk, inclusief alle mogelijke bijzondere tekenopties. Na vier pogingen heb ik besloten terug te gaan naar de WP-reader in de hoop dat dat ding net zo stabiel is als het blog-platform.

Zondag lukte het mij zowaar in één keer om Bloglovin’ op te starten en ik wilde al gaan lezen toen ik dacht, Nu alles overhevelen muts!. Het werd een uurtje zweten (met enige regelmaat verscheen de melding dat de server overbelast was) maar het is mij gelukt alle blogs, plus twee extra die in Bloglovin’ niet bleven plakken, toe te voegen aan de WP-reader. En ik heb mijn BlogLovin’ feed leeggemaakt. Misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar het scheelt ligtig in server-belasting.

Na een uurtje fröbelen met de WP-reader weet ik ook weer waarom ik Bloglovin’ zo’n fijne app/website vind. Alle verschenen blogs blijven in je feed staan totdat ze als gelezen worden gemarkeerd. Slingert iemand tussen twee leesbeurten in meerdere blogs online, staan die allemaal in de feed. Zo geavanceerd is de reader van WP niet. Heb ik mooi een extra stok achter de deur om weer dagelijks blogs te gaan lezen.

14 Comments

 1. Ik gebruik ook bloglovin en ik vond het super irritant dat het steeds niet werkt. Ik heb al mijn weblogvriendjes en vriendinnetjes nu maar in de favorieten van mijn browser gezet. Zo deed ik dat ook 15 jaar geleden, toen ik nog met mijn computer (met scherm met toeter aan de achterkant) in de kast onder de trap zat. Overigens werkt Bloglovin nu weer als een zonnetje. Ik bedoel daar uiteraard niks mee….

  Like

 2. Gut, KAN dat dus? Andere dan WP-blogs in je WP-reader zetten? Dat opent een nieuw perspectief… (hoewel ik ook niet bepaald dagelijks aan de WP reader toekom… )

  Like

  1. Ik zie dat het nu ook een nette feed is geworden waarin ik wel alle verschillende blogs per adres kan zien. Ondertussen ook chronologisch. WP zal even na hebben moeten denken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb voor netvibes een heel eenvoudig wachtwoord van maar 9 letters en zelfs zonder hoofdletters. 😉

  Like

  1. Dat is ook een manier.
   BlogLovin is eigenlijk gewoon een reader. Wel eentje waarin alle blogs van een account zichtbaar zijn en niet alleen het laatste blog. Maar het werkt dus niet meer goed. Ik begin al te wennen aan de reader van WP dus gaat vast goed komen.

   Like

 4. Ik vind bloglovin helemaal niets. Ik gebruik newsify om alle blogs die ik volg, te lezen. Is dat niet wat voor je? Er zijn natuurlijk nog anderen, maar die ken ik niet.
  Je kunt toch ook rss/feeds van blogs/siteontvangen in bv outlook o.i.d?

  Like

  1. Ik probeer mijn mailbox zo leeg mogelijk te houden. Gebruik nu de reader van WordPress. Het is even wennen maar als ik elke keer wanneer ik naar mijnblog kijk de leeslijst bijhoud, komt het helemaal goed. Denk ik.

   Like

Reacties zijn gesloten.