Dertig centimeter minder

Ken je het principe van 1 stap vooruit, 2 stappen achteruit. Mijn kledingkast is net zoiets. Het ding is niet groot, en hangt niet vol. De collectie groeit jaarlijks met ongeveer zes stuks en dit jaar heb ik er weer tien kledingstukken uitgevist die naar de Kringloop gaan. Opgevouwen en opgestapeld heb ik het over dertig centimeter. Op één miskoop na (ik weet dat ik geen kleding draag met een rolkraag, maar ik stink er elke keer weer in) allemaal items waar ik met pijn in het hart afscheid van neem. Maar ja… ik ben er de laatste jaren niet slanker op geworden en bij de aanblik van sommige jurken krijg ik acute ademnood.

Ik zie mensen denken, misschien raak je de kilo’s, centimeters of beide wel weer kwijt. Dat zou kunnen, maar ik ben er al drie jaar mee aan het worstelen. Wellicht is dit net het duwtje wat ik nodig heb om daadwerkelijk af te vallen. Mocht dat gebeuren, dan hangt er nog meer dan genoeg in de kast wat ook met een paar kilo minder nog steeds past. En daar zit, tot groot genoegen, voldoende leuk spul tussen om de lente in door te komen.

Na twee jaar vooral in één joggingbroek, vijf t-shirts en twee truien te hebben geleefd was dat een opbaring. Of zoals ik van de week dacht Voor Corona-ik heeft best een goede smaak.

Is jouw kledingkast goed genoeg gevuld om de lente leuk door te komen of moet je betaalpas aan de slag?

Hier pas ik met geen mogelijkheid meer in…

31 Comments

 1. Ik heb genoeg bloesjes, truien en vesten. Maar ik zit nu nog steeds in mijn pyjama omdat ik maar drie lange broek heb. En die zitten allemaal in de was. Maar no way dat ik mijn pinpas al ga trekken, hoor. Het lukt nog best zo.

  Like

  1. Haha…Ik blijk geen passende zomerbroek meer te hebben. En ik wil één zwierrok met zakken (heb de zwierrokken zonder zakken weggedaan, die draag ik toch niet).
   Ik ge binnenkort met een boodschappenlijstje naar de winkel…. en trek mijn pinpas… of mijn telefoon. Dat kan misschien ook wel.

   Like

 2. Oh, Ik WIL nieuwe jurken! En fijne rokken, een leuk shirtje erop…. Maar eigenlijk heb ik wel genoeg – al zou ik 1 of 2 rokken best goed kunnen gebruiken. Maar ik hoop binnenkort (wat) af te vallen, dus dan is het zonde….
  Sinds mijn kledingmilieubewustzijn wakker is geworden is het er niet makkelijker op geworden, dat lukraak bestellen als ik iets zie wat én leuk én comfortabel (en dan ook nog in mijn grote maat) is…..

  Like

  1. Ik heb een boodschappenbriefje gemaakt want uiteindelijk bleek het toch wel heel karig.
   Op de website gekeken naar wat ik mooi vind (vaste winkel dus ik weet een beetje wat ik van hen wel en wat ik niet kan hebben) zodat ik daar kan passen.
   Rok, zomerbroek, twee shirtjes en misschien, als-ie echt heel erg mooi is en mij staat, een jas/jurk of een jurk. Maar ook die opties staan voorgesorteerd).
   Afvallen .. ik hoop er op, maar ik ga er niet meer op wachten. Kleiner maken is niet moeilijk heb ik ontdekt.

   Like

 3. Die jurken van je… echt superleuk. Ze maken jou ook zo helemaal… JOU. Uniek. Zal ik binnenkort eens een blogje over mijn garderobe gaan schrijven? Ben ik al zo lang van plan…

  Geliked door 1 persoon

 4. Ooooh die jurk op de foto is echt super leuk!! Zo jammer dat je die niet meer past.
  Toevallig een paar weken terug heel mijn kast uit geplozen. Er kon bizar veel weg. Kledingstukken die ik al jaren niet meer aan heb gehad maar er nog steeds erg goed uitzien. Voor nu heb ik denk ik wel voldoende. Maar tocht ik wat nieuws tegen komen dan heb ik nu weer plek genoeg haha.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb gisteren geïnventariseerd. 1 rok, 1 shirt en 1 broek. Heb op de website al uitgezocht welke. Hoef alleen nog naar de winkel toe om te passen voor een weloverwogen besluit. Maar dat komt volgende week wel.

   Geliked door 1 persoon

 5. Na coronakilo’s en weer afvallen nu last van enkelbreuk kilo’s. Twee maanden in gips, niet lopen en wel eten is niet goed voor je lijf. Normaal gesproken beweeg ik veel. De laatste tijd was het toilet de grootste afstand. Zodra ik weer enigszins op mijn benen kon staan pakte ik de weegschaal.
  Oeiiii…..

  Net mijn zomerkleding opgezocht. En gepast. Ik werd er niet blij van.
  Wel met de kleding maar niet met die kilo’s. Dat wordt afvallen. Niet meer snoepen helpt hopelijk.
  We gaan het zien.

  Liefs Joanne

  Like

  1. Succes. Ik ga ook nog een poging wagen. Al valt het snoepen mee. Het zijn de porties die mij de das omdoen..

   Like

 6. Ik heb genoeg voor de komende jaren, ik koop weinig maar heb nooit meer miskopen omdat ik gericht winkel. Ik loop nooit zomaar een kledingwinkel binnen en ook online lukt het me om de juiste dingen te vinden. Ik heb een makkelijke maat 38/40 maar een lastige lengte 1.88m. Ik heb een paar adressen waar kleding voor dames met mijn lengte wordt verkocht en dat zijn de winkels waar ik koop. Ik ben ook al zo’n 7 jaar op hetzelfde gewicht dus mijn maat verandert niet. Alles wat te groot was is nu weg en alleen de dingen die goed zitten heb ik nog. En daar zit genoeg bij om er dagelijks leuk uit te zien.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik dikte ook wat op en deed 8 of 9 rokken en een prachtig pakje naar de kringloop. Met pijn in het hart, al moet ik zeggen: ik heb ze nog niet heel erg gemist. (Daarentegen zoek ik nog regelmatig naar blouses en truien die ik wil aantrekken, en niet kan vinden… dan zijn ze misschien al tien jaar geleden afgedankt, maar die mis ik dan wél.)
  Enne… het was de aanleiding om lekker los te gaan. In de daaropvolgende weken kocht ik ook minstens 8 rokken terug in de kringloop!

  Like

 8. Mijn klerenkasten (haha ik heb er 2,5 ) zitten nog steeds te vol
  Heb net mijn dikke truien opgeruimd naar de zolder maar moet toch dringend met de rest aan de slag wil ik mijn zomerjurken mooi kunnen ophangen
  Ik kan gewoon geen afscheid nemen zelfs niet van kleren die ik zeker al een jaar niet gedragen heb
  En alles past nog dus dat is ook geen reden …

  Like

  1. Ik koop weinig… dat scheelt. De jurk op de foto bij dit blog heb ik denk ik al een jaar of 10. Hij groeit en krimpt met mij mee (met mate in iedergeval) .

   Geliked door 2 people

   1. En de jurk is heel mooi
    Tja ik koop ook niet meer veel sinds ik met pensioen ben. De meeste kleren zijn uit de tijd intussen al weer 2 jaar geleden dat ik nog mijn eigen bedrijf had.

    Like

    1. Ik bedoel trouwens de foto bovenaan het blog. Die onderaan het blog is gewoon veel en veel te klein geworden. Dus daar mag iemand anders blij van worden.

     Geliked door 1 persoon

      1. Ik ook.
       De gebloemde jurk was favoriet op het werk. Dan mocht ik altijd langs de poli geriatrie wandelen van mijn collega’s… zodat de patiënten wat te genieten hadden.

       Geliked door 2 people

 9. Mijn verzameling kleren is gigantisch.
  Vreemd genoeg ben ik eindelijk kilo’s aan het verliezen.
  Voor mijn kleding maakt dat nog niets uit.
  Of het een positieve uitwerking heeft op mijn gezondheid moet nog maar blijken.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

    1. Ik ben (deels) gerustgesteld. En knap dat het lukt. Ik mag er iets serieuzer (dan nu) mee aan de slag.

     Like

Reacties zijn gesloten.