Een week vrij

Om 17:00 uur heden middag ging mijn week verlof in. Het zal de regelmatige lezers niet verbazen dat ik reikhalzend naar dit deze week heb uitgekeken. Even geen mails behandelen, tickets beheren of professioneel zeuren. Hoezeer ik er aan toe ben, realiseerde ik mij halverwege de ochtend pas. Ongeveer een kwartier nadat ik behoorlijk sacherijnig op een collega had gereageerd. Om heel eerlijk te zijn heb ik mij op dat moment wel even afgevraagd of het wel zo slim van mij is geweest om, weliswaar in een rustiger tempo en met eens wat vaker een pauze, door te blijven werken na de black out. Of ziekmelden niet toch een betere optie was geweest. maar goed, aangezien de tijdmachine nog niet bestaat en de Tardis schittert door afwezigheid, zal ik op die vraag nooit een antwoord krijgen.

Maar goed. Vakantie. Geniet ervan, schreef één van de Musketiers. Een week actief luieren. Inderdaad, jij leest mee. In mijn antwoord haalde ik één van de acties voor aankomende week aan. De muur texen. Maar, schreef ik, de kleur kiezen en alles afplakken is het meeste werk. Terwijl ik dat schreef schoot mijn hoofd in standje paard in paniek. Mijn gedachten sloegen op hol. Ik zag door de bomen het bos van alles wat ik volgende week moet, nee wil doen, niet meer.

Ik gooide de vers geleerde yoga-ademhaling in de strijd en toen mijn hoofd weer stilstond begon ik aan de planning voor volgende week. Schreef alles wat ik moet doen, van mij af. Kwam tot rust. De lijst To Buy bleek veel groter dan de lijst To Do en het meeste op die laatste lijst kan alleen maar als ik aan de slag ga met de eerste lijst,. Verder heb ik een deel van de werkzaamheden uitbesteed aan Zoon.

Het voordeel van lijsten maken is dat je kunt groeperen. Van de zeven items op mijn To Buy lijstje kan ik er vijf combineren met het doen van de weekboodschappen bij de GrootGrutter XL. Die ligt namelijk op een industrieterrein waar de winkel zit waar ik een paar maanden geleden een mooie lamp voor in de huiskamer heb gezien. Daar kan ik ook de muurverf kopen en wellicht de jaloezieën voor op mijn slaapkamer (ja, ik ben eruit) mocht het door mij gewenste model in de juiste maat aanwezig zijn.

Daarnaast kan ik bij de buren van de GrootGrutter XL een strijkijzer halen en heb ik al met Vriendin afgesproken om tijdens datzelfde ritje even langs de bloemist te gaan. Niet voor bloemen trouwens maar om kunst te kopen. Een kleine versie van het kunstwerk waar ik een paar weken geleden verliefd op ben geworden, wat ik nog steeds prachtig vind (ik fiets regelmatig even langs de etalage) maar waar ik toch enorm over begon te twijfelen omdat ik mij afvraag of het in mijn niet extreem grote woonkamer niet te overheersend wordt.

Verder staat er kleding kopen op mijn lijstje. Na de uitgedunde inhoud van mijn kledingkast te hebben geïnventariseerd ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch wat dingen mis. Denk hierbij aan een zomerbroek, een zwierige rok met zakken, een shirt met korte mouwen en misschien nog een jurk extra. Normaal loop ik mijn favoriete winkel binnen, struin wat door de rekken, zie niks en veel te veel, en wandel weer naar buiten om via internet een bestelling te plaatsen. Maar dan is het altijd afwachten of de maat klopt. Dus doe ik het dit keer anders. Ik heb de website bestudeerd en een boodschappenlijstje gemaakt. Ik hoef dus helemaal niet te zoeken maar kan gewoon zeggen, Basic shirt driekwart mouw blauw, top Sani, broek Swindon en jurk Belgium dress en in het kleedhokje wachten tot het wordt aangereikt.

En de yoga mat… Die bestel ik wel online. Als ik voor de rest naar fysieke winkels ga, krijg ik dat wel aan mijzelf verkocht.

Bij elkaar gaat mij dat maximaal 3 halve dagen kosten. Blijft er meer dan genoeg tijd over om actief te luieren. Bijvoorbeeld met een boek in de zon, of toch op de fiets naar het tweede pontje. Met die wetenschap gaan mijn hoofd en ik met een rustig gevoel aan de vakantie beginnen. Maar eerst weekend!

9 Comments

  1. Heerlijk, vakantie, en dan zomerweer! Ik hoop dat je bijtankt – ik overweeg om je te volgen ( als in: ook een paar dagen vrij vragen… )

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik lees (bijna) altijd mee, zowel hier als elders:-) En nu geen excuses gaan bedenken waarom je toch niet bent gaan fietsen, niet hebt geluierd in de zon of dat boek niet hebt gelezen… Deze keer ben je het aan jezelf “verplicht”!😉

    En inderdaad: GENIET ervan!! 🌞🌞

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.