Coronationstreet

Ik vind het idee achter de 10 kleine dingen wel wat hebben. Dus maakte ik voor deze week weer een lijstje. In een schoon bed slapen, stond er op. Later bedacht ik dat ik dat ook wel kon combineren met in een schone pyjama. Gewoon omdat het kan. Bij Liesbeth las ik nog een mooie aanvulling. Fris gedoucht.

Dat laatste doe ik normaal nooit ‘s-avonds maar gisterenavond voelde ik daar wel wat voor. Eerder die dag was mijn oog per toeval op een spinnenweb gevallen. Het ding zat ingeklemd tussen muur en kaptafel en was enorm. Ik besloot dat ik op maandag eerst mijn slaapkamer zou poetsen. Maar toen ik ‘s-avonds mijn bed op aan het maken was, viel mij ook een enorme lading stof op. Wat zou mooier zijn dan fris gewassen, in een schone pyjama, in een schoon bed in een schone slaapkamer te slapen.

Niet alleen het web bleek enorm te zijn. Ook de spin die het gemaakt had bleek een aardige formaat te hebben. Ik weet dat spinnen nuttige beesten zijn, maar de paar keer dat ik door een spin gebeten ben leidde dat tot allergische reacties van heb ik me jou daar. Dus de spin ging samen met het web mee de stofzuiger in.

Mijn stofzuiger heeft alleen geen stofzuigerzak dus toen ik het geheel buiten neer had gezet en het stofreservoir bekeek, zag ik dat de spin nog steeds leefde. Voorzichtig plukte ik de klomp stof weg en zetten, nu ja liet Meneer of Mevrouw spin in een plantenbak vallen. Hij of zij nam meteen de benen en verdween onder de tegelvloer van het balkon.

Een uur later lag ik fris gewassen, in een schone pyjama, in een schoon bed in en schone slaapkamer en kon de slaap niet vatten. Ik draaide van de ene na de andere zij. Sloeg ook buik en rug niet over. Niet fijn want ik had het plan opgevat om zondagochtend vroeg richting Jammerdal te fietsen om op mijn gemak wat te wandelen, foto’s te maken en te genieten van de vogels die wakker worden.

Maar ja… ik heb mij laten vertellen dat spinnen nooit alleen zijn… en dat het vrouwtje groter is dan het mannetje. Aangezien de spin zich niet had voorgesteld wist ik dus niet of formaat knikker een vrouwtje was, in welk geval het mannetje net klein genoeg zou zijn om te mogen blijven. Maar als dit het mannetje was… In gedachten zag ik al een boze spin, want huis vernietigd en man kwijt, formaat bolder met een deegroller zwaaiend, en kaken knarsend op mij afkomen.

Pas na vieren ben ik in slaap gevallen. Om acht uur stond ik naast mijn bed en liet al mijn plannen varen en besloot er een pyjama dag van te maken. Beetje gamen, beetje lezen, schrijven, haren wassen … dat soort dingen.

Nu zie ik jullie denken, wat heeft dit met Coronationstreet te maken? Nou, ik heb mijn haar gewassen en om het een beetje voller en krulliger te maken heb ik 7 rolletjes gemaakt (ik moet nog steeds krulspelden kopen) en elk rolletje met een speld vastgezet. Aangezien ik daar niet zo bedreven in ben, schieten er altijd plukken los, dus heb ik een sjaal om mijn haar gebonden. En toen moest ik ineens aan Ena van Coronationstreet denken. Die had altijd krulspelden in en een haarnetje om. Dat, en de ketting rokende Dot is alles wat ik mij van die serie herinner btw. Maar ik vond het als titel wel geslaagd. 😉

16 Comments

 1. Leuke foto! Moest wel even grinniken ja om de link met Ena. Ik keek daar vroeger altijd samen met mijn moeder naar. Jeugdherinneringen dus. En wat is dat toch dat iedereen heur haar laat groeien tegenwoordig? Mét krullen? Zit er iets in de lucht ofzo? (Ben nu ook wel benieuwd naar het resultaat zonder dat hoofddoekje…)

  Like

  1. Mijn kapster is nog steeds ziek … En een vreemde komt niet aan mijn hoofd.
   Houdt het zelf wel een beetje bij (pony en de dunste punten) maar het is dik en zwaar. Met krullen (slag), één of twee spelden en een staartje/knotje lijkt het nog heel wat…

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke serie was dat.
  Ooh ik wist niet dat spinnen kunnen bijten ( behalve de vogelspin dan)
  Wat een toestand ik moest gelijk aan die leuke film met de spin denken doe ik samen met mijn kleindochter bekeek en we moesten beiden huilen
  Kom nu even niet op de naam maar zoek het op

  Like

  1. Charlotte’s web wellicht?
   Goed gegokt zie ik.

   De meeste Europese spinnen bijten niet .. En de meeste mensen hebben nergens last van als er toch eens eentje bijt.

   Like

 3. Ik ben zo blij dat je geen foto van de spin hebt geplaatst. Het hele verhaal gaf me de kriebels, oh ik ben zo bang voor spinnen!! Coronation Street heb ik vanaf 1987 tot begin 1993 gevolgd, net als East Enders (daar heb ik nog tot 2010 naar gekeken). Heerlijke series!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb aan beide series vage herinneringen… uit de periode dat ik nog thuis woonde. Daarna heb ik nooit meer naar beide programma’s gekeken.

   Like

Reacties zijn gesloten.