Solo trolley

Ooit maakte ik deel uit van de trolley brigade. Deze bestond uit Vriendin, haar Zus en ik zei de gek. Op maandagmiddag maakte wij gedrieën de markt in Venray onveilig. In den beginne maakte ik gebruik van mijn boodschappenmand of rugzak, maar na een paar maanden ging ik overstag en kocht een trolley, aka boodschappenkar. Door verandering in roosters is het al jaren veilig op de markt in Venray en sinds die tijd staat de trolley stof te happen in de gang. Heel soms denk ik… Dat ding is toch wel handig. en blaas het stof de wereld in.

Vandaag was zo’n moment. Gewapend met boodschappenbriefje en trolley wandelde ik naar de stad. Op het lijstje stond: 2 kussens, 2 badlakens, 1 strijkijzer, 1 rok, 1 broek, 1 top , 1 basic shirt en 1 jurk. Duidelijk te veel voor een rugzak en om nu met meerdere boodschappentassen te gaan sjouwen als je zo’n mooie kar hebt. Nope. De auto is, gezien de geringe afstand huis – stad, geen optie. Soms ben ik best verstandig.

Na de kussens, badlakens en strijkijzer te hebben gekocht zat de trolley vol en toen moest ik nog naar de kledingwinkel (Art Venlo). Nadat ik van de week alle niet meer passende, en /of al lang niet meer gedragen kleding een tweede leven had gegund, oogde de kledingkast toch wat leegjes. Omdat ik geen fan ben van fysiek kleding kopen, maar weet dat ik op die manier wel wat miskopen kan voorkomen, had ik op de website al uitgezocht wat ik wilde hebben. Ik hoefde alleen maar te passen. Mits alles op voorraad was.

De jurk, ook als vest te dragen, was dat niet. De rok wel, en ook nog in de goede kleur en maat. De broek weer niet, maar ik zag een ander model, in de kleur rood, wat ik eigenlijk nog mooier vond, dus dat was een geluk bij een ongeluk. De top, met de bijzondere hals en bedrukt met hartjes, was er in mijn maat en paste als een tierelier. Het basis shirt maakte plaats voor een met giraffe bedrukt shirt van hetzelfde model en omdat ik geen vervangende jurk gevonden kreeg, kocht ik nog een groen truitje. Aangezien ik kleurendoof ben (da’s wat anders dan kleurenblind; ik zie kleur maar vind al snel dat kleuren bij elkaar passen) kan in mijn optiek alles met elkaar gecombineerd worden.

Bij het betalen kreeg ik de complimenten van de verkoopster. Buiten dat zij nog nooit iemand met een boodschappenbriefje in de winkel had gehad (en dat wel lachen vond), vond zij het knap dat ik mij aan de 5 stuks had gehouden en keek naar de combinaties.

Tja, je bent een budgetnerd of je bent een budgetnerd. Omdat het laatste shirt een stuk goedkopen was dan de jurk, heb ik nog geld over voor een paar schoenen. Maar wel een andere keer. De trolley blijft dan thuis.

Kocht ik helemaal niets wat niet op mijn lijstje stond? Jawel. Ik zag bij Holland & Bartlett tandpasta in tabletvorm (met fluoride dit keer) en daar was ik bijna doorheen. Ik deed daar ook nog een impuls-aankoop: een flesje CBD-olie. Het slapen gaat de laatste tijd slecht, dus ik hoop dat ik hier wat aan heb. Dan wil ik verder nog gezegd hebben dat de hele expeditie, inclusief de wandeling naar de stad en weer terug naar huis, anderhalf uur in beslag heeft genomen. Voordeel van voorbereid op stap gaan (vermoed ik).

Hoe ga jij naar de stad?

20 Comments

 1. Oeh! Leuke dingen! Maar vooral dat groene shirt vind ik erg mooi! Ik ga eigenlijk nooit naar de stad. Ik heb een gruwelijke hekel aan shoppen. De inhoud van mijn kast is dan ook een bijeen geraapt zooitje van kledingstukken waar ik her en der geheel per ongeluk tegen aan gelopen ben. En tot overmaat van ramp trek ik altijd hetzelfde aan.

  Mijn trolley staat trouwens ook te verstoffen nu de verkering ex geworden is en ik alleen nog maar boodschappen voor mezelf hoef te doen.

  Like

  1. Heb jij instagram? Als je het leuk vindt moet je eens bij Indiaaninjekast kijken. Chiara heeft vaak verrassende tips hoe de inhoud van je kast te combineren. Heb je wel hetzelfde aan, maar toch anders.

   Like

 2. Ik heb echt wel een hekel aan boodschappen doen, dus bij voorkeur helemaal niet. Sinds een jaar laat ik zelfs de boodschappen bezorgen, maar dat gaat wel weer veranderen als ik in het najaar ga stoppen met werken. Dan ga ik weer vaker de markt af, en precies daarvoor heb ik al die jaren mijn trolley bewaard. Ben benieuwd of ik die echt ga gebruiken.

  Like

 3. Wat een leuke, kleurige aankopen. Heerlijk voor als je je vrolijk voelt en een krachtige oppepper voor een sombere dag. Ik heb een combinatie van grijs,blauw en zwart in de kast met veel kleurige uitspringers. Het merendeel jaren oud. Vorige week nog twee kleurige shirts toegevoegd, ik kan weer een poos vooruit.

  Like

 4. Leuke en vrolijke items gekocht, en ja, volgens mij combineert het allemaal super met elkaar. Strak geshopt hoor. Ik kom nooit meer in ‘de stad’. Heerlijk. Ben nooit een ‘shopper’ geweest en nu doe ik alleen af en toe nog eens een impulsaankoop in een tweedehandswinkel ten plattelande hierzo… (en daar hebben ze natuurlijk nooit zulke kekke dingetjes als in jouw winkel…)

  Like

  1. Ik heb het geduld niet voor de kringloopwinkel en kom met teveel impulsen thuis. Of met niks. Dan maar zo. Voorlopig kan ik er weer tegen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Mooie stukken en combinaties! Mijn complimenten. En…. echt jij, dat is nog t allerbelangrijkst.
  Ik ga meestal alleen naar t dorp als ik echt wat nodig heb en meestal met een lijstje. Al zijn impulsaankopen mij ook niet vreemd zoals je weet. Als ik weet dat er lomper spul mee moet gaat de trolly mee en anders een rugzakje met daarin nog een opvouwbaar tasje. Belangrijkste regels voor mij zijn dat ik bij enige twijfel niet tot aankoop over ga en alleen een kledingwinkel inga als ik echt wat nodig heb (want ik kan bijna altijd wel iets vinden) 😇 oh ja… en boekenzaken….. das ook linke soep 🤣

  Like

  1. Die laatste weet ik tegenwoordig te vermijden. Maar ja, mijn creditcard is aan mijn kobe gekoppeld dus daar hoef ik de deur niet voor uit.
   Ik word gelukkig steeds beter in shoppen met een doel en meteen goed zodat ik voorlopig de deur niet meer uit hoef.

   Geliked door 1 persoon

 6. Wat een leuke kleuren heb je uitgekozen past mooi bij het andere kleurrijke goed in je kast zo te zien.
  Wel heel anders dan bij mij hoofdzakelijk zwart, donkerblauw zandtinten en wit
  Kleren bestel ik steeds meer online en zoveel als mogelijk duurzaam, ik vind het wel leuk om in fysieke winkels te kijken en soms te passen ( meestal als ik mrt mijn oudste kleindochter ga shoppen)
  Wat super efficiënt zoals jij het aangepakt hebt

  Like

  1. Of deze kleding duurzaam is weet ik niet, maar dit merk gaat jaren mee. Ik heb een jas van hun uit 2003 die ik regelmatig draag en er nog steeds prachtig uitziet.

   Geliked door 1 persoon

  2. De basis is nog steeds donker… langzaam maar zeker komen er weer meer kleuren bij. In een rustig tempo, want het moet wel matchen.
   (en ja, de rode petticoat knalt eruit.)

   Geliked door 1 persoon

 7. Ben geen shopper en ga heel gericht naar de stad om iets te kopen. Nooit meer impulsaankopen. Ik heb trouwens een hele toffe laptoptrolley op school. Knalrood en daar zit mijn mobiele kantoor in. Ik zit niet altijd op mijn eigen vaste kantoor maar ben heel mobiel en nu zeul ik niet meer met laptop en andere zooi. Heel fijn zo’n ding en goed voor de rug!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb een gloeiende (…) hekel aan winkelen en als ik dan weer overal gekeken heb ga ik toch online verder. Broeken was een dingetje maar is na vele milieuonvriendelijke pogingen alsnog gelukt. Je kleding is heerlijk fleurig!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.