Goed gesprek

Ik ga al een jaar of 23 alleen door het leven. Partner-loos bedoel ik dan. Iets waar ik geen moeite mee heb en waar ik eigenlijk nog maar zelden bij stil sta. Toch zijn er momenten waarop ik een partner mis. Meestal weet ik daar wel een mouw aan te passen. Zoals toen ik elf jaar geleden op zoek ging naar een koopwoning in Venlo. De makelaars die ik tegen kwam namen een vrouw alleen niet zo serieus, dus vroeg ik de man van en uiteindelijk ook Vriendin mee. Terwijl hij de makelaar aan de praat hield, bekeken zij en ik het huis goed. Perfect geregeld.

Een ander mis puntje (niet te verwarren met een mispunt) is aan het eind van de dag niemand hebben om de dag mee door te nemen. Het is een puntje, want over het algemeen fungeert mijn blog als uitlaatklep en door bij anderen te lezen is het toch net of we een gesprek hebben. Weliswaar kletsen we compleet langs elkaar heen maar zelfs dat is herkenbaar. Ik ben niet voor niets gescheiden. 😉

Een nadeel is dat ik soms beslissingen neem die ik niet goed heb overdacht. Omdat ik gemakshalve wat dingetjes vergeet mee te nemen in het beslisproces. Of door een blinde vlek die dingetjes niet zie, of te weinig gewicht geef. Zoals ik van de week schreef zit i k sinds vrijdag met een dilemma. Iets waar ik maandag al wandelend over prakidacht en uiteindelijk een beslissing nam. De beslissing was een afspraak inplannen met Vriendin*) voor een goed gesprek.

Vandaag gingen we samen aan de koffie, aan de wandel, aan de praat en deed zij waar zij zo enorm goed in is. Zij luisterde naar mijn verhaal, vroeg door over punten die ik gemakshalve onbenoemd liet en hield een enorme spiegel voor. Toen ik aan het eind van een gezellige dag naar huis ging bleek het dilemma alleen in mijn hoofd te bestaan. Had ik het mijzelf de laatste paar dagen zelf lastig gemaakt. Voordeel: Ik hoef er verder niet meer over te praki-denken.

Kan ik mij nu weer bezig houden met vakantie houden, conditie opvijzelen en mijn activiteiten zo inplannen dat de broeierige hitte zo min mogelijk vat op mij krijgt.

*) Een andere vriendin dan zij met wie ik 11 jaar geleden een huis heb gekocht. Niks anonimiseert beter dan iedereen op dezelfde manier op te voeren.

11 Comments

 1. Fijn, zulke vriendinnen!
  Een van mijn favoriete spreuken is ‘Who needs a dad when your mum has balls’
  Die is best om te bouwen tot iets over jouw vriendin.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk blogonderwerp. Ik vind het heel normaal dat ik vrijwel alles alleen beslis. ‘Ben dan ook een man.’;-) Het gekke is dat ik het van m’n moeder heb. Volgens mij besliste die ook zo ongeveer alles zelf. Ze hield het geld bij en bepaalde of er dingen wel of niet gekocht werden. Mijn vader vond dat prima en (zo ver ik weet) bemoeide hij zich er niet mee. Daarbij kon m’n moeder goed van haar af bijten en was ze tactisch handig.

  Like

  1. Met geldzaken, inrichting huis, apparatuur etc heb ik geen moeite. Inderdaad, van huis uit meegekregen. Mijn moeder beheerde het geld.
   Dit was meer een ‘levensbeslissing’.

   Like

  1. Het gaat langzaam beter. Ik kan mij nog herinneren dat ik 23 jaar geleden voorzien van een hele waslijst aan grote- en kleine huishoudelijke apparaten naar een elektronicagigant. Ik noteerde prijzen en modellen en op een gegeven moment komt er een verkoper naar mij toe, kjkt naar de lijst in mijn hand en zegt, ‘als je vanavond terug komt met meneer, dan maken we een mooi prijsje..’
   Het moge duidelijk zijn dat ik mijn apparatuur elders heb gehaald.

   Like

 3. Wat mooi dat er vriendinnen zijn zoals jullie zijn.
  Vriendinnen heb ik helaas nooit gehad wel vrienden . Omdat ik altijd in een mannenwerereld studeerde, werkte en ook mijn vrijde tijd meestal alleen met jongens/later mannen omging heb ik nooit vriendinnen gehad.
  Samen naar de bio, lekker bij een bakje koffie kletsen, wandelen of andere fijne dingen samendoen dat lijkt mij fantastisch.
  Ik denk dat ik nu te oud ben om nog vriendschappen te sluiten
  Fijn voor jou dat je ‘dilemma’ is opgelost .

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn dat zulke vriendinnen er zijn! Die mis IK dan weer, maar daar heb ik dan manlief voor 😉 Toen ik na mijn scheiding een huis voor mij alleen wilde kopen, ben ik naar een vrouwelijke makelaar gestapt met een vrij specifieke zoekopdracht. Ze voelde mij heel goed aan, dat was erg prettig

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.