Al terug lezend …

Voor mij hoort sleutelen aan mijn blog bij vakantie hebben. Ben ik langer dan vier dagen op rij vrij, heb ik gevoelsmatig voldoende tijd om eens op mijn gemak door de (gratis) thema’s te neuzen. Vroegah leverde dat nog wel eens een verrassing op, maar de laatste jaren is het vooral veel van hetzelfde. Toch ben ik van thema veranderd. Plane is Baskerville 2 geworden. Iets wat alleen opvalt wanneer je via de voorpagina van KoffieDigitalix naar de artikelen navigeert.

Verder heb ik de welkom tekst maar weer eens aangepast en heb de pagina Top 10 vervangen door de pagina Portfolio. Daar heb ik (nu) 23 artikelen opgenomen. Artikelen waar ik trots op ben, die vertellen wie ik ben, waar ik voor sta. Om dit overzicht samen te stellen heb ik de hele site doorgenomen. Artikelen geselecteerd, vervolgens geschift om het resultaat te beperken tot een bloemlezing.

Zoals altijd een feest van herkenning. Duhuh logisch, want het is mijn site. Maar ik bedoel vooral de eeuwig durende zoektocht naar balans. De stappen omhoog, het over het hoofd zien van de standaard valkuilen en het opkrabbelen. Jullie geduld en liefdevolle reacties. Waarvoor mijn dank.

Dit keer heb ik niet alleen de gewone blogs gelezen maar ook de verhalen over Toet en zijn vriendjes. Buiten dat die verhalen de tand des tijds vaak goed hebben doorstaan viel mij ook op dat de meeste erg goed in elkaar steken. Dat de schrijf-lol van het scherm spat. Levensjutters schreef laatst iets in de trant van Ik wacht tot het boek uitkomt.

Of het een boek gaat worden of een apart onderdeel op deze site weet ik nog niet, maar ik heb wel het voornemen om, ter vervanging van het doelloos social media scrollen, iets met de avonturen van Toet te gaan doen. Inclusief de verhalen die niet meer op het net te vinden zijn, maar nog wel door mijn geheugen spoken.

Lees jij wel eens je blog /dagboek entries terug? Indien ja, met welk resultaat?

12 Comments

 1. En oh ja! Maak nou eens een boek over je fluf en stuf! Het is zo simpel. En zo ontzettend leuk om je eigen boek in handen te hebben. En wie weet verkoop je nog wat. Je moet hoe het moet, he? En anders hoor ik het wel.

  Like

 2. Het ziet er weer mooi uit! Ik verander nooit veel aan mijn lay out. Maar ik ben ook een paar dagen vrij en wilde toch wel iets doen. Mijn categorieën aanpassen bijvoorbeeld. En ik moet mijn ‘over mij’ nog steeds aanpassen. Maar dat vind ik dan weer lastig. Ik lees overigens graag terug op mijn eigen blog en ik kon dan vaak dingen tegen die ik vergeten ben. En och, die blogs in het begin. Zo slecht!

  Geliked door 1 persoon

 3. Je site ziet er prachtig uit! Ik vind het een mooi thema, denk er ook wel eens over dit te nemen… maar het komt er gewoon niet van. Ik ga zo je andere aanpassingen ook eens lezen, je maakt me nieuwsgierig – al denk ik onderhand wel een beetje te weten waar jij voor staat… 😉 Ik blijf genieten van je verhalen over/met/door de Boysz, wat je er ook mee gaat doen.
  Toevallig (?) ben ik op dit moment door mijn tags aan het worstelen en lees op deze manier ineens veel terug van mijn eigen schrijfsels. Resultaat: veel tags verdwijnen, en eentje gaat er wat meer aandacht krijgen de komende tijd: de tag FAMILIE.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja? Zit het qua thema ‘in de lucht’? Mooi portfolio overigens, mooi mens! Heb een aantal verhalen voor het eerst gelezen, een aantal herlezen. Is niet alleen leuk als je dat op je eigen blog doet, maar ook bij een ander…

    Geliked door 1 persoon

    1. Hier begint het ook wel te spelen merk ik. En ik ben nooit een familiemens geweest.

     Dank je. Ik zag de like’s voorbij komen…
     Ja, teruglezen is ook op andere blogs een leuke bezigheid.
     We zijn gegroeid met z’n allen.
     En soms wordt je geconfronteerd met reacties van mensen die ons ontvallen zijn. Dat zijn de mindere kanten van deze hobby.

     Like

     1. Klopt. Dat confronteert met het broze bestaan… Onlangs kreeg ik een mail van een (mail)volgster, waar ik al een tijd niets meer van had gehoord, en bij wie ik ook ooit op bezoek was. We hadden een klik. Ze nam afscheid, ze heeft uitgezaaide longkanker… Dat hakt erin. Sommige ‘blogvrienden’ voelen voor mij meer als familie dan ‘echte’ familie…
      En ja: we zijn gegroeid met z’n allen. En dat is een mooie constatering.

      Geliked door 1 persoon

 4. hahahaha ja ik lees mijn blog wel eens terug. Soms om te kijken of ik er niet al een keer over geschreven heb. Soms omdat ik iets zoek of omdat ik het gewoon grappig vind om sommige verhalen van een jaar of vijf terug nog eens te lezen. Zeker die waar zoonlief ook in voorkomt. Ik moet soms erg lachen om mijn eigen verhalen. De komische noot. En soms sta ik versteld van mijzelf, dat ik dat allemaal geschreven heb.

  Like

 5. Jazeker lees ik veel terug in mijn blog. Dat vind ik ook van de allerleukste ‘bijverschijnselen’ van bloggen. Dat het een soort dagboek is.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.