Heb jij vrijdag geen vrij?

Vriendin (oud-collega) en ik hadden het over de vrijdag na Hemelvaart. Binnen het ziekenhuis een brugdag. Je hoeft geen vakantie te nemen, maar als je dat wilt, mag het niet geweigerd worden (tenzij er zwaarwegende bedrijfseconomische redenen zijn). Helaas. Mijn CAO en/of werkgever denken daar anders over. Mijn afdeling moet dus bereikbaar zijn.

Zij bracht mij wel aan het denken, dus het eerste wat ik maandag deed was aan de musketiers vragen wie mij vrijdag 3 juni wilde vervangen. Aangezien we de feestdagen wel vrij zijn, zou mij dat een vierdaags weekend opleveren. Daar kan ik mee leven. Binnen no time was die vrije middag geregeld.

Met die vrije dag, inclusief een heel blij gevoel, in de pocket gooide ik a.s. vrijdag ook in de groep. Er kwam geen reactie op. Begrijpelijk. De musketiers hebben een nog vollere agenda dan ik heb. Vandaag had ik tot vijf uur een overleg staan. Onder andere met de musketiers. Na het verlaten van de vergadering pingelde mijn Teams sessie weer. De musketier die mij volgende week vrijdag vervangt. Of ik nog even tijd had, hij had nog wat vraagjes. Een goed gesprek later was ook deze vrijdag geregeld.

Morgen nog een dag werken, dan ben ik vier dagen vrij. Dan weer vier dagen werken, en dan weer vier dagen vrij. Daarna zie ik wel weer verder. En dat allemaal vanwege die ene vraag waar de verbazing van afspatte… Heb jij vrijdag geen vrij.

8 Comments

  1. Afzien is het. Zwaar afzien. Ik heb vrijdag vrij genomen en had dus maar liefst vijf vrije dagen achter elkaar. Baas boven baas, he!

    Like

Reacties zijn gesloten.