Shopdate nieuwe stijl

In vroeger tijden ging ik een aantal maal per jaar ‘shoppen’ met Vriendin. Shoppen tussen aanhalingstekens. Rond koffietijd arriveerde wij op de plaats van bestemming en vierde dat met… jullie raden het al… koffie. Na de koffie slenterde wij wat door de stad en bezochten een aantal winkels. Meestal een stuk of drie waarna wij besloten dat het tijd was voor de lunch bij de plaatselijke Japanner. Kwamen we in de tijd tussen dat besluit en het restaurant nog een boekenzaak tegen, liepen wij daar ook nog even binnen. Na de lunch slenterde wij naar de auto om huiswaarts te keren.

Maar ja, dat was vroeger, voor de lockdowns. Nu moet ik er (nog) niet aan denken om op een zaterdag door welke plaats dan ook te kuieren. Teveel mensen voor mijn hoofd. Toch gaan Vriendin en ik zaterdag op stap. Vriendin was zo onder de indruk van de foto’s bij het blog Ohhhhh shitttttttttttttt dat zij vroeg of ik haar daar eens mee naar toe neem zodat zij al dat moois met eigen ogen kan zien. We maakte een afspraak voor aanstaande zaterdag.

Van de week kwam Zoon met de mededeling dat hij zaterdag niet thuis eet. Die informatie deelde ik met Vriendin. Zij snapt een hint en vroeg… Japans? Two thumbs up. Meteen goed geraden. Ons kent ons. Ineens lijkt onze wandeldate op een ouderwetse shopdate … weliswaar zonder die drie winkels, waardoor het woord ‘shop’ de lading helemaal niet meer dekt … Maar een kniesoor die daar op let. Toch?

14 Comments

  1. Zó zou ik shoppen ook wel leuk vinden – zonder die winkels dan…. Alhoewel, een boekenwinkel is dan wél weer leuk! Ik wens jullie veel plezier, klinkt als een goede dag – veel kletsen en eten, beetje wandelen….

    Like

  2. Ik ga met mijn dochter ook wel eens shoppen ,maar ook wij gaan meer voor lekker samen uit eten en eens een leuke stad bekijken dan voor het shoppen. Eigenlijk hebben we allebei een hekel aan shoppen en gaan we eigenlijk alleen een winkel in als we echt iets nodig hebben. Al maken we een uitzondering voor bijzondere boekenwinkels . Agelopen maand gingen we weer voor het eerst in lange tijd in onze eigen stad Zwolle shoppen en dan moet je natuurlijk Waanders binnenlopen, zeker omdat mijn dochter daar een tijdje gewerkt heeft en oud collega’s altijd graag een praatje met ons maken. En ter afsluiting lekker sushi eten in een andere voormalige kerk.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.