Goed idee. Kuch!

Een van de leukigheidjes van mijn planner is de zogenaamde Passion Roadmap. Een mindmap voor het bepalen van (korte, middellange en lange termijn) doelen, waarbij het proces zo is ingericht dat er ook ruimte is voor dromen. Mijn korte en middellange termijn hoofdoel is mijn gezondheid. Gezonder eten (en dat was voor ik door kreeg dat de creatine-waarde van mijn nieren te hoog ligt), meer bewegen, denken aan rustpauzes en BALANS!!!!

Meer bewegen is weer uitgesplitst in yoga, fietsen en wandelen. Yoga heeft de toevoeging dagelijks, fietsen woon-werkverkeer en wandelen x-kilometer, te meten over drie maanden. In januari had ik ook al een wandeldoel gesteld en wel 1.000 km wandelen in 2022. Dat bleek te overweldigend voor mijn hersenen en ik stopte acuut met wandelen. Vandaar dat ik x dit heel bescheiden op 100 km in drie maanden heb gezet. Dat is iets van 33,33 km per maand, en 8,35 km per week.

Tot mijn schande lukte het mij de eerste twee weken niet om aan mijn 8,35 km per week te komen maar uiteindelijk ben ik op stoom gekomen met als gevolg dat de teller deze maand op 51 km uitkomt. Met nog twee maanden te gaan, ben ik al over de helft. Dat geeft de burger moed.

Vanmorgen ging ik aan de wandel. Geen lang stuk, gewoon een rondje uiterwaarden. Bijna aan het einde van de wandeling zag ik en een reiger en nieuw leven in de kanovijver. Mijn camera doet het leuk, maar de beestjes waren net iets te ver weg. De enige optie om dichterbij te komen was een twee meter brede strook met brandnetels te doorkruisen. Tot schouderhoogte. Ik trok de mouwen van mijn vest zover mogelijk naar omlaag, stak mijn handen omhoog, haalde diep adem, dacht aan de geslaagde tocht van afgelopen vrijdag en begon aan een voorzichtige tocht dwars door de brandnetels.

Afgelopen vrijdag had ik een spijkerbroek aan. Een dikke spijkerbroek. Dit keer een zomerlegging. Weliswaar tot op mijn enkels, maar een legging, dat is maar een dun stukje stof. Bij elke stap, hoe voorzichtig ook. voelde ik het prikken. Tot overmaat van ramp zette die drie meter qua zoom ook geen zode aan de dijk. Je kunt zoomen wat je wilt, en de kuikentjes en de reiger komen nauwelijks duidelijk in beeld.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat wanneer je brandnetelsteken het eerste kwartier tot twintig minuten weet te negeren. de jeuk de rest van de dag wel meevalt. Zo ook nu. Alleen lopen er zo af en toe rillingen over mijn benen en voelen ze een beetje heel erg warm aan.

Echt… Het voelde als een goed idee. Kuch. Ik had beter moeten weten. Maar ik heb wel weer gewandeld vandaag.

14 Comments

 1. Ja, aan de andere kant blijven. En een goede Zoomlens wil daar nog wel eens bij helpen 😉

  Like

  1. Hum… passen die op de telefoon. Ik heb net een nieuwe dus voorlopig komt er geen nieuw exemplaar met betere camera.

   Like

 2. Slecht idee! Die brandnetels ingaan dan h`è. Het wandelen: heerlijk! En met de bijstellingen van het aantal te ‘moeten’ kilometers blijft het leuk en ontspannen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat wandelen is nog wel gezond. Maar ondertussen ook nog fotograferen is echt levensgevaarlijk. Wel balen dat het niet lukte. Al die jeuk had toch wel beloond moeten worden met een mooi plaatje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Goed bezig! Je moet er iets voor over hebben 😉 Ik probeer altijd zo snel mogelijk iets van aloe vera gel erop te smeren, dat lijkt tot nu toe te helpen. Maar dat moet je maar net (bij) hebben natuurlijk!

  Like

    1. Ik ken een paar van mijn kruiden. Alleen jammer dat ik allergisch ben voor weegbree. Zwaar allergisch zelfs. Maar ik mag het mensen graag adviseren.

     Like

     1. Weer iets geleerd. Wist niet dat weegbree allergie kon veroorzaken. Ik maak er vaak dankbaar gebruik van, als ik in de tuin bezig ben en per ongeluk in de brandnetels graai…

      Like

      1. Het zit hier in de standaard allergietest bij de huisarts. Katten, berken, hazelaar en weegbree scoorden ver boven gemiddeld.
       Het kunnen trouwens voor mij ook de pollen zijn. Maakt niet uit, ik vermijd ze zoveel mogelijk. Gelukkig werkt de jeuk negeren (en wat reiki richting de jeuk sturen) voor mij ook prima.

       Geliked door 1 persoon

 5. Er staan weer veel brandnetels in mijn tuin (waardplant voor bijen, dus ze mogen blijven) dus ik ga die tip morgen meteen uitproberen. NOT! Ik ga mezelf niet onnodig pijnigen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Van mij mogen ze ook blijven. En de volgende keer zorg ik dat ik een dikke broek aan heb. Of ik blijf aan de andere kant van de netels staan. Dat kan natuurlijk ook.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.