Jij durft…

Onderweg van mijn huis naar het Hoofdkantoor waaide ik even aan bij Vriendin om haar een ontkalking set voor de Nespresso te geven. Ik probeer mijn woon-werkverkeer zoveel mogelijk per fiets of benenwagen te doen. Iets met makkelijk voldoende beweging krijgen. Dit keer waaide ik per fiets.

Nadat Vriendin mij binnen had gelaten bekeek zij mijn fiets outfit (ie de afwezigheid van een jas) keek naar de lucht en zei Jij durft om zonder jas op de fiets te stappen. Het weer is één van die dingen waar mijn brein momenteel niet zo bij stil staat. Ik keek naar buiten, concludeerde dat ik zeker droog op het werk aan zou komen en zei, Ik heb deze week ‘wandelen in de regen’ op mijn 10 kleine dingen lijstje staan. Fietsen in de regen is ongeveer hetzelfde. Als ik daarna maar meteen droge kleren aan kan doen.

Ik heb het gisteren de hele dag droog gehouden. Best wel teleurstellend eigenlijk.

Vanmorgen keek ik voordat ik richting werk vertrok eerst naar de lucht en schatte in dat het droog zou blijven. Mijn jas bleef wederom thuis. Ik bleek dat ding zowel op de heen- als op de terugweg ook niet nodig te hebben. Tegen half één was ik thuis. Rond drie uur ging ik aan de wandel. De lucht zag behoorlijk zwart. Volgens Zoon had ik dikke kans dat ik een bui op mijn nek ging krijgen. Ik gaf hem gelijk… en ging zonder jas aan de wandel. Iets met het lot tarten.

Ik was de weg nog niet overgestoken toen ik de eerste druppels voelde. Ik werd helemaal blij van het idee één van de tien kleine dingen van mijn lijstje te kunnen strepen. Aan tempo verhogen of omdraaien dacht ik totaal niet. Ik bleef zelfs zo af en toe staan om met aandacht een foto te maken. Pas toen de druppels hun valtempo verhoogde heb ik de route ingekort. Wat eigenlijk niet nodig was. Eenmaal de weg weer overgestoken kakte het regen valtempo volledig in. Zo goed als droog kwam ik thuis.

Toen ik in de regen wandelen op dat leuke dingen lijstje zette, had ik een bepaald soort regenbui voor ogen. Geen miezer, en geen hoosbui maar een lekker lentebuitje. Het was vandaag echt geluk hebben. En morgen trek ik mijn jas gewoon weer aan. Want fris is het wel.

9 Comments

 1. Zo’n regenbuitje ruikt ook zo lekker! Herinner me nu ineens dat ik nog een foto heb van een bui regen op het strand. Zo mooi! Dat ik daarna nat regende was eigenlijk helemaal niet erg.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeker als het zo smerig heet is geweest vind ik het zalig in de regen en ja idd een hoosbui en dan ondertussen de regentonnen vullen met emmers die hier en daar staan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nadat mijn kerstvakantie op Bonaire was gepland kreeg ik een verontrustend bericht.
  In de Kerstvakantie is het regenseizoen op Bonaire.

  Die regen bleek te bestaan uit zeer korte douches van warm water.

  Het opdrogen daarna was ook zeer kort ..

  Een flinke verkwikkende regenbui is wat mijn tuin en de natuur nog steeds nodig heeft.

  Leuk blog!

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Tropische regenbuien zijn een attractie van zichzelf. Zo anders dan wat wij gewend zijn. Hier is regen meestal koud en yuk…
   Maar ik ben zelden zo doorweekt geweest als na die tropische regenbui in Singapore. Dat dan weer wel.
   Kort maar krachtig.

   Like

 4. Jij durft inderdaad! Omdat het hier deze dagen weer voelt als 8 graden (het IS een graad of 10) moet ik er nog even niet aan denken zonder jas de regen in te gaan. Dat is vragen om ziek worden. En dat staat nummer 1 op mijn lijstje van te voorkomen toestanden… 😉

  Like

 5. Oh jij durft zeker ! Ik had het niet op mijn lijstje staan maar kon het wel afvinken: helemaal kletsnat geregend kwam ik deze week terug toen ik met Monty aan de wandel was geweest. En niet zo een flauw spettertje nee echt een hoosbui waarin we in de open weidse polder ook nergens voor kon schuilen.
  Gelukkig had ik geen mascara op anders had Dracula spontaan een aanzoek gedaan.
  de tien gelukjes lijst ga ik volgende week aanvullen met terugdenken aan de stortbui

  Like

  1. Terugdenken, met een warme kop koffie/thee in je hand en geen reden om naar buiten te gaan voelt zelfs vanaf deze kant van het scherm als een gelukje.
   Een aanzoek van Dracula is ook niet te versmaden .. ❤

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.