Miniatuur Wilhelmina pepermunt

Qua leeftijd ben ik, afhankelijk van welk schema je gebruikt, net wel of net geen baby boomer. Op zich maakt het geen fluit uit, want ook mijn generatie is groot geworden op gemakzucht. Ik kan mij het verdwijnen van de groenteman uit de supermarkt herinneren. Ik heb mij nog een breuk gezeuld vanwege melk, vla, yoghurt en frisdank in glazen flessen. Mijn eerste telefoon had nog een echte hoorn en snoeren en ging zo ongeveer een leven lang mee. Ik kan mij de eerste fles douchegel die ons huis binnendrong nog herinneren. Fa. Een geur voor de hele familie. Keuze uit twee verschillende geuren. Need I say more?

Vast niet. Ik ben groot geworden in een tijd van meer meer meer en ik heb daar, achteraf bezien heel onnadenkend, aan meegedaan. Hoewel ik diep van binnen al heel lang weet dat my way of life niet heel erg duurzaam was, ben ik pas een jaar of vijf aan het pogen groener te worden en de stappen die ik heb gezet zijn baby steps. Niet meer, misschien wel minder.

Eén van mijn groene acties is stoppen met tandpasta in een tube. Mijn eerste poging was echte tandpasta in een glazen potje. Nadeel: je hebt een houten spateltje nodig om de tandpasta op je borstel te plempen en dat spateltje werd wel heel erg te smerig om vast te pakken. De achterkant van een theelepeltje bood uitkomst, maar dat hele lepel-gedoe kostte meer tandpasta dan mij lief was.

Poging twee bestond uit kauwtabletjes. Even knauwelen en dan had je een tandpasta-achtige substantie. Op zich werkte dat spul prima maar er zit geen fluoride in dus toen ik bij H&B kauwtabletjes van een ander merk zag liggen waar wel fluoride in zit, kocht ik die. Sinds een week heb ik die tabletjes in gebruik.

Eerlijk is eerlijk. Qua smaak komt het meer in de buurt van de tandpasta uit mijn jeugd dan die andere twee. Dankzij de hardheid van het tabletje, de consistentie van de kleine brokjes en de toch wel heel sterke pepermuntsmaak doen die tabletjes mij heel erg aan miniatuur Wilhelmina pepermunt denken. En no way dat die kleine brokjes in combinatie met spuug een tandpasta achtig iets produceert. Daardoor is het toch meer wennen dan gedacht. Want je tanden poetsen met snoepgoed… daar voel ik mij niet helemaal senang bij. Al is mijn adem wel frisser dan fris.

Maar goed. Ik kocht meteen een flesje en een navulling, dus ik heb nog even de tijd om te vergeten hoe tandpasta voelt.

16 Comments

 1. Het klinkt niet echt lekker, moet ik eerlijk zeggen. Ik houd mijn tube nog maar even. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo heel groen bezig ben. Ik bedenk me altijd maar dat iets beter is dan niets en dat alle beetjes helpen. Ook die kleine beetjes van mij.

  Like

 2. Beter laat dan nooit (qua minder en duurzamer). Geldt voor mij ook. Ik gebruik nog tandpasta in een tube, zonder fluor. Wat is voor jou de reden om bewust voor fluor te kiezen)? (En wat een nostalgie, overigens!)

  Like

    1. Het is geen lange of uitgebreide reactie waar de voors- of tegens van fluor in wordt uitgelegd. Gewoon de vraag of er fluoride in zit. Aangezien ik weet wat haar man voor de kost doet, komt die vraag niet uit de lucht vallen en maakte dat ik voor nu voor de fluoride variant heb gekozen.

     Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind het erg goed dat je je er aan waagt. En ik weet dat ik ook zoiets zou moeten doen, maar … het staat me zo tegen dat ik er niet toe kom.

  Like

 4. Herkenbaar qua meer, meer en meer. Die tandpasta zonder tube ben ik dan nog niet aan toe, maar ik probeer ook wel mijn bijdrage te leveren. Geen auto en geen kinderen vind ik een goed begin 😀

  Like

  1. Over de auto kan ik nadenken (gebruik hem maar zelden).. dat andere… daar is het een beeeeeetje te laat voor.

   Geen auto is echt een goede in het kader van duurzaamheid.

   Like

Reacties zijn gesloten.