Geen woord teveel

Mijn speurtocht naar een stroeve yoga mat leidde mij naar de Yogashop. Na wat keuzestress ben ik voor een paars/roze mat uit de eco lijn gegaan. De mat wordt verkocht als veerkrachtig en gripvast en vooral dat laatste wilde ik graag. Niet alleen ik gleed alle kanten uit op de vorige mat, maar met name binnen weigerde de mat op een plek te blijven liggen.

Deze blijft wel liggen. Sterker nog, als ik van mening ben dat de mat scheef ligt zal ik hem op moeten tillen om goed te leggen, want even een duwtje met je voet geven is er niet bij. Ik kan duwen wat ik wil, de mat blijft liggen. Geen beweging in te krijgen. Een bijzondere gewaarwording aangezien deze mat lichter is dan het vorige exemplaar.

Ook de grip is fantastisch. Welke oefening ik ook doe, de lichaamsdelen die de mat raken glijden niet weg. Het gevolg: sommige oefeningen die ik nooit heb durven doen (want no way dat ik op de gladde ding op slechts één hand en één voet steunde) durf ik nu wel te doen. Allemaal positief dus.

Zelfs mijn laatste puntje is positief, al klinkt het misschien anders. De mat is dusdanig stroef dat ik tijdens de oefeningen niet meer kan smokkelen. Niet snel een arm of been bijtrekken, mijn voet een stukje naar voren schuiven of met mijn schouder over de mat glijden. Dat smokkelen heeft vaak tot gevolg dat ik de laatste secondes niet meer in de correcte houding lig, sta of zit, wat de kans op blessures vergroot.

Neen, ik moet nu goed nadenken, de houding begrijpen, indien nodig op voorhand aanpassen aan lijf en lenigheid, want als ik eenmaal lig, sta of zit, dan ga ik geen kant meer op, tenzij ik bewust ga zitten, mijn voet of hand verzet etc. Oftewel, mijn spieren gebruik.

Win-win lieve mensen. Al weet ik over een paar maanden pas zeker of de kwaliteit echt is wat de site beloofd. We gaan het zien.

5 Comments

  1. LOL. Dat klinkt als een supermat zeg, dat je hem niet even met je voet recht kunt duwen : ) Geen gevaar voor een ongewilde spagaat dus.

    Like

Reacties zijn gesloten.