Oh ja…

Ik woon tussen twee bruggen in. Wanneer ik een rondje wandelen waarbij ik over beide bruggen loop, laat ik ongeveer 5 km asfalt en andere bestrating onder mijn voeten doorgaan. Een mooie afstand. Ik heb die route in het verleden al honderden keren gewandeld maar de laatste maanden kom ik niet verder dan een rondje uiterwaarden. Afhankelijk van route hebben we het dan over iets tussen de 2,5 en 3 km.

Leuk hoor, die uiterwaarden, maar ik mis mijn rondje. Ergens in mijn hoofd zit het idee dat mijn conditie het niet toelaat dat ik 5 km wandel. Wat bullshit is, want alle wandelingen in het Joamerdal (om maar een dwarsstraat te noemen) zijn langer dan 5 km. Dus zette ik deze week Rondje Brug tot Brug op mijn 10 kleine blijmakers lijstje.

Tussen de middag ging ik aan de wandel. Ik liet de uiterwaarden links liggen en wandelde de Stadbrug op en dacht Ik kan wel een rondje lopen. Maar ja, pauze, rondje Brug tot Brug kost mij zeker een uur dus keerde ik ter hoogte van de Passantenhaven in Blerick om. Door die actie wandelde ik geen 5 maar slechts 4 km … en halverwege de terugweg dacht ik Oh ja, Rondje Brug tot Brug staat op mijn lijstje. Ik heb een kans voorbij laten gaan.

Maar ook zonder het rondje gelopen te hebben was ik een blije gup. Dus doel bereikt.

Hieronder wat voorbeelden van het rondje uit het verleden. Toen ik nog maandelijks een Maand na Maas publiceerden

3 Comments

Reacties zijn gesloten.